Κινητοποίηση στο υπουργείο Μεταφορών για άμεσα μέτρα προστασίας σε εργαζόμενους και επιβάτεςΚινητοποίηση στο υπουργείο Μεταφορών πραγματοποίησαν Σωματεία και εργαζόμενοι από τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Διεκδικούν άμεσα να ληφθούν μέτρα προστασίας απέναντι στην πανδημία, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους επιβάτες. Μεταξύ άλλων απαίτησαν καθημερινή απολύμανση σε οχήματα και συρμούς, πύκνωση δρομολογίων, συχνά επαναλαμβανόμενα και δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, με έξοδα και ευθύνη της εργοδοσίας.

Στη συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου, οι εργαζόμενοι ανέδειξαν την έλλειψη συνθηκών υγιεινής στα λεωφορεία (ενδεικτικά δεν υπάρχουν τουαλέτες και τρεχούμενο νερό στις περισσότερες αφετηρίες).

Ακόμη απαίτησαν να παρθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας από τους εργολάβους που έχουν μπει στις συγκοινωνίες, ενώ ανέδειξαν τις εγκληματικές ευθύνες όσων υλοποιούν αυτή την πολιτική με αφορμή και το θανατηφόρο πρόσφατο εργατικό «ατύχημα» στον ΗΣΑΠ. Ζήτησαν ακόμη τη διερεύνηση του ατυχήματος του λεωφορείου των ΚΤΕΛ στη Βουλιαγμένη.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός