Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Κυριακή 7 Δεκέμβρη στην Ομόνοια στις 17:30



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ103/12/14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η επιτυχία της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 27 του Νοέμβρη που εκφράστηκε με τη συμμετοχή χιλιάδων απεργών στις μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, δείχνει πως ο δρόμος της πάλης ενάντια στην ισοπέδωση των κατακτήσεων μας μπορεί να συσπειρώσει χιλιάδες εργάτες όταν υπάρχει σχέδιο, οργάνωση, αυταπάρνηση, αιτήματα που να ακουμπούν στα προβλήματα που καίνε τη καθημερινότητα του λαού.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς που αψήφησαν τους εκφοβισμούς της εργοδοσίας, τις πολιτικές παραινέσεις προς το λαό για συναίνεση, τη στάση των εργοδοτικών και κυβερνητικών παρατάξεων και σωματείων που υπονόμευσαν την απεργία.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το γεγονός πως και στο κλάδο μεγάλος αριθμός συναδέλφων( πάνω από 600) απέργησαν κόντρα στις αποφάσεις των σωματείων για στάση εργασίας.

Η στάση των απεργών στη συγκοινωνία συνέβαλλε αποφασιστικά στην επιτυχία της απεργίας καθώς διευκόλυνε εργαζόμενους σε άλλους κλάδους να απεργήσουν μαζικά αφού οι οδικές συγκοινωνίες υπολειτούργησαν.

Κλιμακώνουμε την πάλη μας συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Κυριακή 7 Δεκέμβρη στην Ομόνοια στις 17:30 ενάντια στην αντιασφαλιστική επέλαση. Καμμία αναμονή!! Ετοιμάζουν αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, μείωση συντάξεων, διάλυση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης!

Τώρα είναι η ώρα να ανοίξει η συζήτηση και στον κλάδο μας για το πώς θα κλιμακώσουμε τη πάλη μας ενάντια σε όσα νέα μέτρα θέλουν να εφαρμόσουν.. Να πάρουμε θέση μάχης ενάντια στο νέο μισθολόγιο, στις συμβάσεις πείνας, στο πετσόκομμα του συγκοινωνιακού έργου, την έλλειψη προσωπικού, την απαγόρευση των απεργιών.

Τώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση με τη δυναμική και την αισιοδοξία που εμφύσησαν στο κλάδο το πανελλαδικό συλλαλητήριο και η απεργία την 1η και στις 27 Νοέμβρη αντίστοιχα, να εντείνουμε την πάλη μας από τα προβλήματα της καθημερινότητας έως και την οργάνωση νέας απεργιακής κινητοποίησης.

Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε !!

Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Αστικών Συγκοινωνιών

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός