Καμία ανοχή στη λάσπη και τη συκοφαντία!



Η προσπάθεια συκοφάντησης, που έχει ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα, της ΔΑΣ και των εκλεγμένων μελών της με ψευδείς και χυδαίους ισχυρισμούς έπεσε για άλλη μία φορά στο κενό. Η εφεύρεση ενός μυθεύματος περί ευνοϊκής μεταχείρισης ενός εκλεγμένου συνδικαλιστή της ΔΑΣ δεν αποτελεί τίποτε άλλο από στάχτη στα μάτια των εργαζομένων.

Από τη μία λοιπόν έχουμε την επανατοποθέτηση ως διοικητικό υπάλληλο ενός συνδικαλιστή της ΔΑΣ, που πληροί όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, στην θέση που έτσι κι αλλιώς είχε προσληφθεί και εκδικητικά η εργοδοσία εδώ και καιρό τον είχε μετακινήσει άλλου και από την άλλη έχουμε την ΠΡΟΑΓΩΓΗ σε θέση τμηματάρχη εκλεγμένου συνδικαλιστή, στελέχους της ΔΑΚΕ και συνυποψηφίου του Σπύρου Ρεβύθη στο ΣΕΛΜΑ για τον οποίο προφανώς ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΧΝΑ!

Ο εκφραστής της ενορχηστρωμένης αυτής επίθεσης είναι προφανές ότι εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία. Αδυνατεί να ψελλίσει έστω ένα πειστικό επιχείρημα και καταφεύγει στη λασπολογία και τη χυδαιότητα, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε πανικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου, αφού δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει την κριτική που του ασκήσαμε, ούτε να δικαιολογήσει πειστικά την εμετική εμμονή του στη συκοφαντία άρχισαν αυτός και η παρέα του να χάνουν την ψυχραιμία τους και να εξαπολύουν χυδαίες βρισιές (βρίζοντας ακόμα και μάνες) απέναντι στους συνδικαλιστές της ΔΑΣ με αποτέλεσμα μετά να ζητάνε και συγγνώμη.

Η αποφασιστική στάση της ΔΑΣ αλλά και άλλων εργαζομένων που παρακολουθούσαν το ΔΣ έκανε ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση ότι η προσπάθεια διάσπασης της ενότητας των εργαζόμενων και η συκοφάντηση αγωνιστών για λογαριασμό της εργοδοσίας δεν θα περάσει.

Η αγωνιώδης προσπάθεια διαφόρων “συνδικαλιστών” να ξεπληρώσουν γραμμάτια προς την εργοδοσία και την κυβέρνηση δεν μας εκπλήσσει αλλά πλέον ο τρόπος που γίνεται δεν κρατά ούτε καν τα προσχήματα.

Εδώ και μία εβδομάδα λοιπόν ο Σπύρος Ρεβύθης δημοσιεύει στα social media δεκάδες ανακοινώσεις που καταφέρονται ενάντια στη ΔΑΣ και το ΚΚΕ. Ιδιοποιείται μάλιστα την ομάδα του σωματείου στο facebook, αποκλείοντας ταυτόχρονα κάθε διαφορετική άποψη. Αυτός λοιπόν είναι ο εχθρός του κυρίου Ρεβύθη, αφού επί της ουσίας αφήνει στο απυρόβλητο τόσο τη ΔΑΚΕ για την προαγωγή του «δικού του παιδιού» όσο και την εργοδοσία αλλά και την κυβέρνηση για την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας.

Όταν το εισόδημά μας δεν φτάνει για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών μας, όταν οι ανάγκες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όχι μόνο δεν καλύπτονται αλλά αντιθέτως η διοίκηση κρύβεται πίσω από τα διάφορα προγράμματα του ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), όταν επιχειρείται η διευθέτηση του χρόνου εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες της εργοδοσίας κ.α αποτελεί στήριγμα και δεκανίκι των εργοδοτικών σχεδιασμών η αήθης επίθεση προς αγωνιστές συνδικαλιστές. Από την άλλη αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για τη συνέχεια η υπερψήφιση της πρότασης της ΔΑΣ στο ΔΣ για 24ωρη απεργία την πρωτομαγιά κόντρα στην πρόταση του προεδρείου για στάση εργασίας. Με αποφασιστικότητα το επόμενο διάστημα συνεχίζουμε τις περιοδείες μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να συζητήσουμε με όλους τους εργαζόμενους για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εργαζόμενοι θα βάλουν στο περιθώριο κάθε είδους καλοθελητή της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Η βρόμικη επίθεση προς τη ΔΑΣ θα γυρίσει μπούμεραγκ τόσο στους εμπνευστές της όσο και σε όσους την εκφράζουν.

Καμία ανοχή στη λάσπη και τη συκοφαντία!

Βάζουμε μπροστά τα συμφέροντά μας – παλεύουμε για την ικανοποίηση των αναγκών μας

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός