Για την χυδαία, αήθη και συκοφαντική επίθεση στην ΔΑΣ



Χρειάζεται περίσσιο θράσος από τον Σπύρο Ρεβύθη να πιάνει στο στόμα του άξιους, άμεμπτους, αγωνιστές της ΔΑΣ, που έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση όλων των εργαζομένων για την πρωτοπορία τους στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων του κλάδου μας, για την τιμιότητά τους και την αγωνιστικότητά τους. Ο Σπύρος Ρεβύθης έκανε το λάθος να προχωρήσει σε μια χυδαία, αήθη και συκοφαντική επίθεση στη Δ.Α.Σ. και τον εκλεγμένο με την παράταξή μας το Βασίλη Λαγωνίκα που όπως όλοι γνωρίζουν αποτελεί παράδειγμα συναδέλφου και συνδικαλιστή, μπροστάρη σε όλους τους αγώνες του κλάδου.


Από τη μια πλευρά τα ψέματά του και η λάσπη που εκτοξεύει κυριολεκτικά “βγάζουν μάτια” και από την άλλη δεν μπορεί να κρύψει τα αλισβερίσια του με τη διοίκηση. Αφού λοιπόν τα συζητάει τόσο όμορφα με την εργοδοσία και έχει τόσο αγαστές σχέσεις μαζί της, μήπως μπορεί να μας πληροφορήσει ο πρόεδρος, από πότε η φιλεύσπλαχνη διοίκηση δεν αντέχει στα παρακάλια και αλλάζει θέση σε εργαζόμενο (όχι προαγωγή); Και μάλιστα, αφού έχει λερωμένη τη φωλιά του με την “προσωρινή” προαγωγή σε τμηματάρχη μέλους της διοίκησης του ΣΕΛΜΑ και της παράταξής του, γνωστού κυβερνητικού συνδικαλιστή, προσπαθεί να παραπλανήσει τους συναδέλφους και να καλυφθεί και ο ίδιος με τη διευκρίνιση ότι αν ήταν προσωρινή δεν θα ήταν ρουσφέτι. Μόνο που στην περίπτωση του Βασίλη του Λαγωνίκα μιλάμε για τοποθέτηση και μάλιστα απόλυτα αξιοκρατικά με βάση και το πτυχίο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και το μεταπτυχιακό που διαθέτει σε θέση διοικητικού υπαλλήλου ενώ στην άλλη περίπτωση μιλάμε για προαγωγή (έστω και προσωρινή).

Για να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι γιατί η ΔΑΣ δίνει λογαριασμό μόνο σε σας συνάδελφοι, ο Βασίλης είχε προσληφθεί ως διοικητικός υπάλληλος, του στερήθηκε η τοποθέτησή του στο πρωτόκολλο μέσω προκηρυγμένης θέσης, με εντολή της διοίκησης τότε, ενώ το 2019 η εργοδοσία, εκδικητικά τον μετακίνησε στη θέση του εκδότη εισιτηρίων. Τώρα, και ενώ πληροί όλα τα απαραίτητα προσόντα, επανατοποθετείται ως διοικητικός υπάλληλος. Το συγγενικό του πρόσωπο αφού ήταν διοικητικός υπάλληλος, επίσης τοποθετήθηκε σε θέση εκδότη και μετά από περιπέτεια υγείας, εγχείρηση και γνωματεύσεις γιατρών, με καθυστέρηση χρόνων τοποθετήθηκε πάλι ως διοικητικός υπάλληλος.

Όπως όλοι αντιλαμβάνονται, όλη αυτή η εργασιακή περιπλάνηση του, δείχνει πόσο πολύ ενοχλημένη ήταν η εργοδοσία από τη στάση και τη δράση του συναγωνιστή μας του Βασίλη Λαγωνίκα. Θα προκαλούσαν λοιπόν σίγουρα γέλιο οι ψευδείς και απαράδεκτοι ισχυρισμοί του Σπύρου αν πίσω απ’ αυτό δεν κρυβόταν μια σχεδιασμένη και ενορχηστρωμένη επίθεση τόσο της εργοδοσίας με την οποία όπως παραδέχεται συνδιαλέγεται, όσο και της Ν.Δ. και των μελών της – εκλεγμένων συνδικαλιστών με την παράταξη – αχταρμά του προέδρου του σωματείου, προκειμένου να εκθέσουν στα μάτια των εργαζομένων κάθε τίμιο συνδικαλιστή που με ανιδιοτέλεια διεκδικεί καλύτερους όρους δουλειάς, μισθούς και δικαιώματα για όλο το προσωπικό μέσα από το συνδυασμό της Δ.Α.Σ. Τον πληροφορούμε ότι μάταια κάνει τόσο κόπο αν και κατανοούμε την αγωνία του να αποδείξει στους Νεοδημοκράτες συνοδοιπόρους του και στην εργοδοσία ότι μπορεί να κάνει μια χαρά τη βρόμικη δουλειά, δίνοντας τα διαπιστευτήριά του.

Και ποιος τα λέει όλα αυτά; Εκείνος που με λεφτά της εταιρίας πήγε στην Έκθεση Θεσσαλονίκης και χειροκροτούσε τον Μητσοτάκη, που επανειλημμένα ακυρώνει αποφάσεις γενικών συνελεύσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις παίρνοντάς τις πίσω γιατί του έδινε υποσχέσεις η διοίκηση.

Πρόεδρε…οι εργαζόμενοι το γνωρίζουν, άκουσε το και συ καλά. Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν είμαστε όλοι σαν τα μούτρα σου και σαν τα μούτρα των νέων φίλων σου στους οποίους στηρίζεσαι μπας και σώσεις για σένα και την παράταξή σου, την παρτίδα .

ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΔΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΚΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ!

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός