Παρέμβαση της ΔΑΣ για 1η Μάη



30-4-2024

Συνάδελφοι συνάδελφισσες,
οι εργάτες σε όλο το κόσμο 138 χρόνια μετά, τιμούμε τους νεκρούς εργάτες στο Σικάγο στον αγώνα τους για το 8ωρο. Τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στο δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Κρατάμε γερά το νήμα που διαπερνά και συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιάς έως σήμερα, μέρα – σύμβολο για το δίκιο της τάξης μας.

Την ίδια περίοδο στη χώρα μας οι εργαζόμενοι βιώνουν τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, αναγκάζονται να ζουν με μισθούς μειωμένους κατά 25% σε σχέση με το 2010, με την ακρίβεια να έχει κάνει βασικά αγαθά επιβίωσης απλησίαστα. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι καταγράφουν κέρδη ρεκόρ, στηριζόμενοι στα τσακισμένα δικαιώματα των εργαζομένων, στις ελλείψεις μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που έχουν οδηγήσει σε εκατοντάδες νεκρούς συναδέλφους μας. Αυτός είναι άλλωστε ο βασικός όρος για να εκταμιεύονται τα τεράστια ποσά του Ταμείου Ανάκαμψης από τους επιχειρηματικούς ομίλους, όταν ο λαός μας αναγκάζεται να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχει ακόμα και γιατρό στα απογευματινά χειρουργεία.

Για την εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο, η Πρωτομαγιά αποτελεί τον φάρο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης. Δε θα περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει την απεργία της πρωτομαγιάς, βασισμένη σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και να την μετατρέψει σε εορταστική αργία.

Όπως δεν θα περάσει η προσπάθεια της εργοδοσίας να εκβιάσει έργαζομενους
λέγοντας τους αν θες να πάρεις άδεια το Πάσχα να μην απεργήσεις.

Με παρέμβαση της η ΔΑΣ στα γραφεία κίνησης στα αμαξοστάσια παραμονές της απεργίας σταμάτησε την παρέμβαση της εργοδοσίας.
Καλούμε τους συναδέλφους που θα τους ειπωθεί οτιδήποτε από τα γραφεία για το ζήτημα της συμμετοχής τους στην 24ωρη να επικοινωνήσουν αμέσως μαζί μας.

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.
• Επιστροφή 13ου – 14ου μισθού
• Μείωση του εργάσιμου χρόνου
• Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων
• Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.
• Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.

Όλοι την Τετάρτη 1η Μάη στην απεργία και στο συλλαλητήριο στις 11.00 στο Σύνταγμα.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός