Άμεση καθαριότητα σε Λεωφορεία και Τρόλεϋ14-5-2024

ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ 

ΕΞΩ ΟΙ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ

Για ακόμη μια φορά τα λεωφορεία της Ο.ΣΥ. έμειναν για αρκετές μέρες χωρίς να καθαριστούν και να απολυμάνθουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των εργαζομένων και των χιλιάδων επιβατών.

Η αλλαγή εργολάβου καθαριότητας και η δικαστικές διενέξεις μεταξύ των εργολάβων αφήνουν αδιάφορους τους εργαζόμενους και τους επιβάτες που έχουν απαίτηση να πληρούνται όλες οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Ταυτόχρονα, για ένα ακόμα ζήτημα, δικαιώνεται η πάγια θέση της  Δ.Α.Σ.- Ο.Α.Σ.Α. για τους κινδύνους που προκύπτουν για τους εργαζόμενους με την ιδιωτικοποίηση – απελευθέρωση κρίσιμων τομέων και υπηρεσιών στις αστικές συγκοινωνίες, μόνο και μόνο για να κερδοφορήσουν διάφοροι επιχειρηματίες.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στον διαγωνισμό της Ο.ΣΥ για ένα τετράμηνο το κόστος ανέρχεται σε 967.865.94. !!!

Απαιτούμε εδώ και τώρα να πάψουν τα λεωφορεία και οι εγκαταστάσεις να αποτελούν υγειονομικές βόμβες.
Κανένας εργολάβος, καμιά εμπλοκή επιχειρηματιών στις αστικές συγκοινωνίες.
Προσλήψεις του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για σύγχρονες, ασφαλείς συγκοινωνίες.

Πρώτα και πάνω απ’ όλα η υγεία, η ζωή και οι ανάγκες
των εργαζομένων και των επιβατών.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός