ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι
Τον Μάιο του 1886 στο Σικάγο των Η.Π.Α χιλιάδες εργάτες σκοτώθηκαν για το οκτάωρο και για καλύτερες συνθήκες εργασίας .Στα χρόνια που ακολούθησαν έγιναν πολλοί αγώνες σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα για τα εργατικά δικαιώματα.
Χάρη στους αγώνες αυτούς είχαμε πολλές κατακτήσεις σε κοινωνικές παροχές και εργασιακά δικαιώματα.
Τα τελευταία χρόνια με πρόσχημα την κρίση η αστική τάξη με το πολιτικό προσωπικό και την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος πήραν πίσω πολλές από αυτές τις κατακτήσεις.


Συλλογικές συμβάσεις , κοινωνική ασφάλιση, κόψιμο μισθών και δικαιωμάτων, ελαστικές μορφές εργασίας, απλήρωτη εργασία, και πολλά άλλα είναι η σημερινή κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και όσο πάει χειροτερεύει.
Όσο συνεχίζεται αυτό οι επόμενες γενιές δεν θα ξέρουν τι σημαίνει οκτάωρο. Όλα αυτά βέβαια γίνονται για να διατηρήσει το κεφάλαιο την κερδοφορία του.
Στον κλάδο τον δικό μας τα προβλήματα όσο πάνε και αυξάνονται.
Έλλειψη προσωπικού, χαλασμένα λεωφορεία , συνθήκες δουλειάς άθλιες, και μια διοίκηση που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το πως θα κάνει »πορτιέρη» τον οδηγό βάζοντας τουρνικέ στα λεωφορεία δυσκολεύοντας την βάρδια του οδηγού και την μετακίνηση των επιβατών, απαγορεύει την πρόσβαση σε τμήματα του λαού που δεν έχουν να πληρώσουν.
Συνάδελφοι το εργατικό κίνημα πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση μόνο έτσι θα μπορούμε να μιλάμε για καλύτερη ζωή, μόνο έτσι θα πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, οι αγώνες τον εργατών της 1ης Μάη στο Σικάγο όπως και των παλαιότερων γενεών μας δείχνουν τον δρόμο ότι μόνο με αγώνες κερδίζονται τα δικαιώματα μας, δεν μας χαρίζει κανείς τίποτα.
Στη φετινή Πρωτομαγιά οφείλουμε να δείξουμε στους κεφαλαιοκράτες και την Κυβέρνηση ότι το εργατικό κίνημα είναι εδώ έτοιμο και πάλι να πολεμήσει για τη ζωή του και να δείξουμε ότι η 1η Μάη δεν είναι ημέρα αργίας αλλά ΑΠΕΡΓΙΑΣ είναι ημέρα τιμής της εργατικής τάξης, είναι ημέρα που οφείλουμε να τιμήσουμε τους αγώνες της τάξης μας.
Καλούμε τους συναδέλφους ότι και να αποφασίσει η πλειοψηφία του Δ.Σ του συνδικάτου να κάνουν 24ωρη απεργία και να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ στο Σύνταγμα στις 10π.μ.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Επιτροπή Π.Α.ΜΕ αμαξοστασίου Βοτανικού

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός