ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ



 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1

Παρέμβαση στον ΟΑΣΑ έκαναν χθές αντιπροσωπείες της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών, της Λαϊκής Επιτροπής Ηλιούπολης, της Επιτροπής Ανέργων Ηλιούπολης, του κλαδικού σωματείου λογιστών και συνταξιούχων από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο ενάντια στη συνέχιση του κυνηγητού των ανέργων στα ΜΜΜ.

 Σύμφωνα με καταγγελίες εθελοντές ελεγκτές δεν αφήνουν ούτε τους μακροχρόνια άνεργους από την επιβολή προστίμου! Το κυνήγι της αύξησης του  εισοδήματος τους γίνεται με κανόνες «ζούγκλας». Και είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό σε ένα σύστημα που σαπίζει, που παράγει μόνο βαρβαρότητα, που συνεχίζουν να στηρίζουν οι φορείς του κράτους και η κυβέρνηση. Μόνο στα λόγια και τις διαφημίσεις η κυβέρνηση επιτρέπει τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων. Γιατί σύμφωνα με τα λόγια του ΟΑΣΑ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ώστε «νόμιμα» να χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ άνεργοι και άλλα τμήματα της λαϊκής οικογένειας με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας ή άλλο τρόπο. Δεν περιμέναμε ούτε περιμένουμε κάτι να αλλάξει. Απαιτήσαμε τη διαγραφή του προστίμου μακροχρόνιας άνεργης με μηδενικό εισόδημα που της έκανε «δώρο» ο «συνάδελφος» μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Τη μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50%.

Τη δωρεάν μετακίνηση όλων των ανέργων, των φοιτητών, των σπουδαστών των ΑΜΕΑ.

Τη διαγραφή όλων των προστίμων, να μην πάει κανένα στην εφορία.

Ενιαίο κρατικό φορέα συγκοινωνιών για την κάλυψη των αναγκών του λαού για μετακίνηση.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε με μαζικές κινητοποιήσεις με τις ταξικές δυνάμεις για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός