ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΖΟΥΡΑ Ευχαριστίες προς το ΠΑΜΕ και τους εργαζόμενους που στηρίζουν τον αγώνα τους



Τις ευχαριστίες του στο ΠΑΜΕ και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο, αλλά και στους απλούς ανθρώπους που στηρίζουν τον αγώνα τους κι ενώ βρίσκονται σε απεργία εδώ και 40 μέρες, εκφράζει το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στις Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις «Λειβαδίτη», «Ζούρα», «Βιοκότ», «Ελίζα Αλκότ» (συμφερόντων ΖΟΥΡΑ).

Συγκεκριμένα, σε δελτίο Τύπου το Σωματείο αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας και όλοι οι συνάδελφοι που απεργούμε εδώ και περισσότερο από 40 ημέρες θέλουμε να ευχαριστήσουμε το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΠΑΜΕ), τις συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο, αλλά και τους απλούς λαϊκούς ανθρώπους που στηρίζουν τον αγώνα μας. Χωρίς αυτήν την αλληλεγγύη θα ήταν δύσκολο να συνεχίζουμε μέχρι σήμερα την απεργιακή κινητοποίηση.

Το όπλο της αλληλεγγύης είναι ανάγκη να αξιοποιηθεί στους μεγάλους αγώνες που θα έρθουν μέσα από την οργή και την αγανάκτηση που μεγαλώνει καθημερινά μέσα στους τόπους δουλειάς. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, γίνεται φανερό ότι η επίθεση των εργοδοτών δεν έχει σταματημό, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν οι δυνατότητες να ζήσουμε με όλες τις ανέσεις. Η παραγωγικότητα έχει ξεπεράσει κάθε ιστορικό προηγούμενο και από την άλλη αυξάνει η φτώχεια και η εξαθλίωση.

Βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες όχι απλά επιτίθενται στα δικαιώματά μας προκειμένου να αυξήσουν την κερδοφορία τους και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, αλλά δεν διστάζουν να διαπράξουν ακόμα και τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Αυτή είναι η αιτία που στο δικό μας εργασιακό χώρο έχουμε απληρωσιά, προσπάθεια για μειώσεις, έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Ίδια είναι η αιτία στα εργοδοτικά εγκλήματα που γίνονται καθημερινά, ίδια είναι η αιτία των πολέμων και των δολοφονημένων παιδιών στη Μεσόγειο που ξεβράζονται στις ακτές της χώρας μας.

Παρόμοια επίθεση υπάρχει ή θα συμβεί μέσα σε κάθε εργασιακό χώρο, ακόμα και εκεί που προσωρινά ο εργοδότης διεκδικεί τον τίτλο του «καλού» επειδή δεν κλέβει όσο οι άλλοι τον κόπο των εργαζομένων. Η χασούρα των εργαζομένων και του λαού είναι τα κέρδη τους.

Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύσεις όσο στόχος είναι η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα. Λένε ψέματα όταν λένε ότι θα είναι κυβέρνηση για όλους. Όταν πρέπει να διαλέξουν πλευρά, τότε στέκονται απέναντι από τους εργαζόμενους και το λαό.

Στη δικιά μας περίπτωση επιτρέπουν στο βιομήχανο Ζούρα να κυκλοφορεί ελεύθερος, ενώ είναι υπεύθυνος που πάνω από 500 οικογένειες δεν έχουμε να αγοράσουμε τα καθημερινά. Την ίδια στιγμή, εμείς που αγωνιζόμαστε, έχουμε αντιμετωπίσει συλλήψεις, επέμβαση των ΜΑΤ (Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης) και των ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας).

Παρότι ένα ολόκληρο σύστημα λειτουργεί κατά των δικαιωμάτων μας, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις με την αλληλεγγύη των εργαζομένων και του λαού δείχνει τη μεγάλη δύναμη που έχουμε και ακόμα δεν την έχουμε αξιοποιήσει. Μπορούμε να έχουμε νικηφόρους αγώνες, μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω.

Σας ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά για τη δύναμη που μας δίνετε».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός