ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Νέες πρωτοβουλίες από σωματεία και φορείς



Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι συσκέψεις που οργανώνουν οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ για την αποτίμηση της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 4 Φλεβάρη και τον παραπέρα προγραμματισμό της δράσης σωματείων και φορέων, με αίτημα αιχμής να αποσυρθεί το σχέδιο – λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό και κλιμάκωση με νέα 48ωρη απεργία, αν η κυβέρνηση φέρει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

 Τη Δευτέρα έγινε στο Βόλο μαζική σύσκεψη σωματείων, φορέων, Επιτροπών Αγώνα, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, φοιτητών και γυναικών με πρωτοβουλία της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ.

Ανάμεσα σε άλλα, αποφασίστηκε να γίνει συγκέντρωση στο Βόλο την 1η Μάρτη και να στηριχτούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα γίνουν στη διάρκεια της βδομάδας, όπως ο συμβολικός αποκλεισμός των γραφείων του ΟΑΕΕ αύριο Πέμπτη 25/2. Επίσης, θα εκδοθεί κοινό κάλεσμα – ανακοίνωση και θα επιδιωχθεί να ενταθούν οι συλλογικές διαδικασίες στους χώρους δουλειάς, στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης.

Ο προγραμματισμός συνδικάτων και φορέων περιλαμβάνει επίσης τα εξής:

  • Σήμερα, Τετάρτη, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής οργανώνει σύσκεψη ΔΣ και εργαζομένων στα γραφεία του Συνδικάτου (Χρυσάφη 10, Ηλιούπολη) για το Ασφαλιστικό και ιδιαίτερα για τα ΒΑΕ. Αύριο, Πέμπτη, οργανώνει σύσκεψη με τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές, που παραμένουν απλήρωτοι για πέντε και πλέον μήνες, ενώ κινδυνεύουν με απόλυση μετά τον Ιούνη. Τέλος, την Τρίτη 1/3 σχεδιάζει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, στις 2 μ.μ., με αιχμή το Ασφαλιστικό και τα ΒΑΕ.
  • Η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, ενάντια στο αντιασφαλιστικό σχέδιο, την Παρασκευή 26/2, στις 6.30 μ.μ., μαζί με αυτοαπασχολούμενους λογιστές που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ. Καλεί επίσης σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 2/3.
  • Τα Σωματεία Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας και Πειραιά καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου σε σύσκεψη αύριο Πέμπτη 25/2, στις 5 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, με θέμα τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, αλλά και στον κλάδο της ιδιωτικής Υγείας.
  • Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης οργανώνει περιοδείες σε χώρους δουλειάς και καλεί σε σύσκεψη σωματείων και φορέων αύριο Πέμπτη 25/2, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσά του.
  • Αύριο Πέμπτη 25/2 η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου διοργανώνει στις 10.30 π.μ., κινητοποίηση στο Δημαρχείο με αίτημα την απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου για το Ασφαλιστικό.
  • Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου διοργανώνει σύσκεψη σωματείων και φορέων, την Παρασκευή 26 Φλεβάρη, στις 8 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).
  • Κινητοποίηση αύριο, Πέμπτη 25/2, ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο οργανώνουν και οι Λαϊκές Επιτροπές Αιγάλεω και Χαϊδαρίου και μαζικοί φορείς της Αγίας Βαρβάρας. Καλούν σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο ΙΚΑ (Περικλέους) στο Αιγάλεω και στη συνέχεια σε πορεία στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην πλατεία Δαβάκη (Ιερά Οδός 310).
  • Τρία σωματεία της Μεσσηνίας (Οικοδόμων, Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα, Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ) καλούν σε σύσκεψη την Τετάρτη 2/3, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής.
  • Παρεμβάσεις στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΕ θα κάνουν την Τετάρτη 2/3 Σωματεία και Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων. Η πρωτοβουλία αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε το περασμένο Σάββατο με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός