ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ: ΟΧΙ στις απολύσεις εργαζομένων χρονίως πασχόντων



Τις ευθύνες κυβέρνησης και υπουργείου καταγγέλλει η Γραμματεία Χρονίως Πασχόντων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, με αφορμή την επιμονή της εταιρείας «Παπαστράτος – Philip Morris» να απολύσει εργαζόμενο με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, υψηλής επιστημονικής ειδίκευσης.

Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία αναφέρει:

«Η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων συμμετείχε και στήριξε τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκέμβρη στο εργοστάσιο της πολυεθνικής εταιρείας καπνού «Παπαστράτος – Philip Morris» στον Ασπρόπυργο, ενάντια στην άδικη απόλυση συναδέλφου που πάσχει από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ).

Οι εκπρόσωποι της εν λόγω εταιρείας που συναντήθηκαν με την αντιπροσωπεία των φορέων της κινητοποίησης, αφού πούλησαν κοινωνική ευαισθησία και συμπάθεια, προσπάθησαν να συγκαλύψουν την πραγματική αιτία της απόλυσης και να δικαιολογήσουν την απόφαση της εταιρείας. Προφασίστηκαν πως όταν η εταιρεία ανακοίνωσε την απόλυση, δεν γνώριζε την πάθηση του συναδέλφου! Ισχυρίζεται ακόμα πως η απόλυση γίνεται για λόγους απόδοσης! ΑΙΣΧΟΣ!!!

Όπως αποδείχτηκε στην τριμερή, στην Επιθεώρηση Εργασίας και στο υπουργείο, όχι μόνο ήξεραν για την πάθηση του συναδέλφου, αλλά και η ίδια η στάση της εταιρείας άλλαξε μετά την ολιγοήμερη νοσηλεία του στο νοσοκομείο. Άλλωστε, η απόλυση κοινοποιήθηκε ακριβώς την επομένη μέρα από την είσπραξη της αποζημίωσης που δικαιούταν ο συνάδελφος για τη νοσηλεία του, με βάση το ασφαλιστικό συμβόλαιο που έχει συνάψει η εταιρεία «Παπαστράτος» για τους εργαζομένους της με ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία.

Η εταιρεία, ξεπερνώντας κάθε όριο, επικαλέστηκε ότι ο συνάδελφος ήταν ανεπαρκής. Χαρακτηρισμός άκρως συκοφαντικός όταν πρόκειται για επιστήμονα με υψηλή ειδίκευση, που επιλέχτηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους, με τα μοντέλα αξιολόγησης της ίδιας της εταιρείας.

Αυτοί οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί δεν έχουν τεκμηριωθεί με κανένα άλλο στοιχείο, όπως σύσταση από τον προϊστάμενο, παρατήρηση, επίπληξη κλπ. Το ίδιο ακριβώς επιβεβαιώθηκε και στις τριμερείς που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η μάζα του κέρδους που βγάζουν από κάθε εργαζόμενο και τίποτα άλλο.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην άδικη απόλυση εργαζομένου χρονίως πάσχοντα.

Συντονίζουμε τα βήματά μας με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, γιατί τον τελευταίο λόγο τον έχουν το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα και ο αγώνας των εργαζόμενων κι ακόμα δεν τον έχουν πει.

Η απόλυση πρέπει να παρθεί πίσω!

Με τον αγώνα μας μπορούμε να το καταφέρουμε!

Εμπρός για τον Καιάδα ο ανταγωνισμός και όχι τα ΑμεΑ και ο εργαζόμενος».  

 http://www.902.gr

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός