Κινητοποιήσεις υπεράσπισης χρεωμένων εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών



Ενάντια σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και διακοπές ρεύματος

Κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση χρεωμένων εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών, ενάντια σε κατασχέσεις λογαριασμών και σε διακοπές ρεύματος, πραγματοποιούν μέσα στις μέρες των γιορτών δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο, στη Ναύπακτο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, διαμαρτυρόμενες για την απόφαση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς το δήμο. Ζήτησαν, επίσης, να μην πηγαίνουν τα χρέη στις Τράπεζες, να γίνει διαβάθμιση οφειλετών, ρύθμιση οφειλών σε πολλές δόσεις και διαγραφή οφειλών για τους οικονομικά αδύναμους.

Μετά την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και ενώ το ίδιο θέμα έθεσε στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο η «Λαϊκή Συσπείρωση», αποφασίστηκε τελικά από το Δημοτικό Συμβούλιο η άμεση άρση της δέσμευσης όλων των τραπεζικών λογαριασμών και η σύσταση επιτροπής από αιρετούς και φορείς, που θα βάλει κριτήρια για διαγραφή χρεών σε οικονομικά αδύναμους και δόσεις στα ληξιπρόθεσμα χρέη των δημοτών προς το δήμο.

ΠΗΓΗ: Ριζοσπαστης

Αγωνιστική παρέμβαση σήμερα στα Γιάννενα

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις διακοπές ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά πραγματοποιεί στη ΔΕΗ, σήμερα Πέμπτη, στις 10 π.μ., το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο σημειώνει ότι «η «απελευθέρωση» στην αγορά Ενέργειας, η λειτουργία της ΔΕΗ με ιδιωτικά οικονομικά κριτήρια, αλλά και οι νόμοι που ψηφίστηκαν για να μη χάνει δεκάρα από τα κέρδη του το μεγάλο κεφάλαιο, έχουν λύσει τα χέρια στην επιχείρηση να προχωρά σε διακοπές ρεύματος σε λαϊκά σπίτια. Ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν, ολόκληρες οικογένειες ζουν χωρίς φως και θέρμανση.

Πάνω στο ήδη πανάκριβο ρεύμα προστίθενται και τα ανταποδοτικά μέλη του δήμου, όπως και μια σειρά άλλες χρεώσεις που είναι συνδεμένες με τους λογαριασμούς, οι οποίοι κάθε χρόνο αυξάνονται (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία την περίοδο 2008-2013 είχαμε αύξηση 60%).

Οι πολυδιαφημιζόμενοι διακανονισμοί και το περίφημο κοινωνικό πρόσωπο της ΔΕΗ προϋποθέτουν την πληρωμή κάθε μήνα των λογαριασμών, πράγμα αδύνατο για τους ανέργους, που κυριολεκτικά δεν έχουν ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι, για τους απλήρωτους εργαζόμενους της αγοράς, για τους εργάτες που πληρώνονται με κουπόνια.

Την ίδια ώρα που τα νοικοκυριά ματώνουν, η ΔΕΗ κάνει πρόσθετες εκπτώσεις και δωράκια στους βιομήχανους, στα πλαίσια της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.

Εδώ και τώρα να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στους ανέργους και στους απλήρωτους εργαζόμενους. Να μειωθούν οι τιμές του ηλεκτρικού για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός