ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ του ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 2017



 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logo

ΑΘΗΝΑ 31/12/2016

Με αυτήν την τελευταία ανακοίνωση για το 2016 η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ μαζί με τις ευχές για μια καλή χρονιά ενημερώνει τον κλάδο για τις αγωνιστικές δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και δίνει το στίγμα για το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι του κλάδου ώστε να μπουν οι βάσεις για μια πραγματικά καλή, αγωνιστική χρονιά.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε την αγωνιστική στάση των συναδέλφων  που συμμετείχαν στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 8 του Δεκέμβρη «κλείνοντας» το 2016 με αισιοδοξία για μια πιο αγωνιστική συνέχεια.

Παρά την προσπάθεια του παλιού και νέου εργοδοτικού συνδικαλισμού να μην πετύχει η απεργία αποφασίζοντας στάσεις εργασίας, ένα διόλου αμελητέο ποσοστό εργαζομένων (πάνω από 1200 συνάδελφοι όλων των Μέσων) έκλεισε τα αυτιά του στα ιδεολογήματα πως δε γίνεται τίποτα με μια τουφεκιά, στην ηττοπάθεια, στην απαξίωση από πλευράς συνδικαλιστών και «συνδικαλιζόμενων» των ίδιων των απεργών ως προς τους λόγους που έκαναν απεργία.

Η επιτυχία της απεργίας δεν μας κάνει να επαναπαυόμαστε περιμένοντας την επόμενη 24ωρη.

Είναι αναγκαίο κατά την άποψη μας να συζητηθεί μέσα στο κλάδο η εμπειρία από την πάλη για την επιτυχία της απεργίας, και να βγουν συμπεράσματα για το πως θα οργανώσουμε τη δράση μας στο εξής.

Ήδη υπάρχουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε εξέλιξη όπως:

  • η πρωτοβουλία μας ενάντια στην καταστρατήγηση του ωραρίου και των διαλλειμάτων, που αφορά το σύνολο των εργαζομένων στο κλάδο και απαιτεί επίμονη προσπάθεια για να αποκρουστεί η προσπάθεια της εργοδοσίας να σπάσει το σταθερό χρόνο εργασίας.
  • Επίσης η κινητοποίηση των επιτροπών τεσσάρων αμαξοστασίων (Μπραχαμίου, Ελληνικού, Πειραιά, Ράλλη) για την ασφαλέστερη έξοδο των λεωφορείων στην Ποσειδώνος προς Πειραιά μετά τον σταθμό ΗΣΑΠ, σημείο μεγάλης επικινδυνότητας. Αντιπροσωπεία των επιτροπών επικοινώνησε με την Τροχαία Πειραιά ενώ απέστειλε και επιστολή προς κάθε αρμόδια υπηρεσία και φορέα ζητώντας τη λήψη μέτρων προς εξάλειψη του κινδύνου.
  • Η επιτροπή Α/Σ Ανθούσας που με ανακοίνωση τους καλούν τους συνάδελφους να μη δέχονται να κάνουν το διάλειμμα τους στις αφετηρίες των γραμμών 301 και 324 αλλά να μπαίνουν στο Α/Σ έως να γίνουν ενέργειες από την ΟΣΥ για υποδομές αναμονής με κατάλληλες συνθήκες υγιεινής.

Αυτές, καθώς και άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα πάρουν οι επιτροπές μας το επόμενο διάστημα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σας καλούμε να τις κάνετε δική σας υπόθεση συνάδελφοι, σε μια προσπάθεια όχι μόνο να μην αποδεχτούμε καμιά συνέπεια μιας εχθρικής πολιτικής για τους εργαζόμενους είτε είναι προσωπικό των ΜΜΜ είτε χρήστες των Μέσων, αλλά να γίνει συνείδηση στο κλάδο πως η συγκοινωνία δεν είναι ούτε εμπόρευμα ούτε πολυτέλεια, αλλά σύγχρονη ανάγκη.

 

Ας μην μείνουμε στις ευχές.

Ας τις κάνουμε πράξη με τους αγώνες μας.

ΚΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός