ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ: Συνδιοργανώνουν τον 1ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου στις 14 Μάη



Τον 1ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. και 1 χλμ. για παιδιά, στους δρόμους των μεταλλωρύχων Λαυρίου συνδιοργανώνουν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου (EKΛ) και ο Σύλλογος Δρομέων Κορυδαλλού – Νίκαιας – Κερατσινίου με στόχο να αναδείξει το μαζικό λαϊκό αθλητισμό.

Ο αγώνας θα γίνει την Κυριακή 14 Μάη 2017, στις 9 το πρωί.

Το ΕΚΛ στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, στην προσπάθεια να αναδείξει το μαζικό λαϊκό αθλητισμό, που δεν έχει σχέση με χορηγούς, πολυεθνικές εταιρείες, σπόνσορες, φαρμακευτικές εταιρίες και κυρίως δεν έχει σχέση με το κέρδος που επωμίζονται επιτήδειοι πάνω στην ανάγκη για την άθληση, διοργανώνει τον 1ο λαϊκό δρόμο τρεξίματος 10 χλμ. στη Λαυρεωτική.

Η διαδρομή συνδυάζει την ιστορία της Λαυρεωτικής και το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον. Ο πρώτος αυτός αγώνας θα είναι αφιερωμένος στους αγώνες των μεταλλωρύχων του Λαυρίου και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μάη 2017.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το ακριβές πρόγραμμα, η διαδρομή, οι χάρτες της περιοχής, καθώς και οι όροι συμμετοχής. Καλούμε αθλητικούς συλλόγους, εργατικά σωματεία που θέλουν να συμμετάσχουν, στον αγώνα ή στην οργάνωσή του να έρθουν σε επικοινωνία με τον Μεταξά Δημήτριο στο τηλέφωνο 6934468485». (Δείτε εδώ το σχετικό video).

Ο Σύλλογος Δρομέων Κορυδαλλού – Νίκαιας – Κερατσινίου στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: 

«Αυτός ο 1ος λαϊκός αγώνας δρόμου στην Λαυρεωτική είναι αφιερωμένος στους αγώνες των μεταλλωρύχων του Λαυρίου. Σκοπός,  να αναδειχτεί ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός. Η δημιουργία ενός δρομικού γεγονότος, χωρίς χορηγούς και πολυεθνικές. Η ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της Λαυρεωτικής, σμιλεμένο από τα χέρια των μεταλλωρύχων, που άφησαν ανεξίτηλη υπογραφή στο πέρασμα των χρόνων. Η διεκδίκηση από την πολιτεία χρηματοδότησης των τμημάτων αθλητισμού με σκοπό την ελεύθερη πρόσβαση όλων στην άθληση χωρίς κόστος» (στο συνημμένο ολόκληρη την ανακοίνωση του Συλλόγου).

Συνημμενα Αρχεια

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός