Αύριο η δίκη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ



Σε νέα δίκη παραπέμπονται αύριο, Πέμπτη, 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, για την κινητοποίηση που διοργάνωσαν ταξικές Ομοσπονδίες και συνδικάτα στις 30/1/2013 στο υπουργείο Εργασίας, με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του τότε υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι το ασφαλιστικό σύστημα «στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις».

Οι συνδικαλιστές έχουν ήδη δικαστεί και αθωωθεί, με αμετάκλητη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε στις 20/12/2013, για την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας». Την Πέμπτη δικάζονται για την κατηγορία των «απρόκλητων φθορών», που παρέμενε σε εκκρεμότητα. Ωστόσο, κατά την πρώτη δίκη, οι μάρτυρες κατηγορίας ρωτήθηκαν σχετικά με τις ζημιές που υποτίθεται ότι είχαν προκαλέσει οι συνδικαλιστές στο γραφείο του υπουργού, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσουν τις σχετικές κατηγορίες.

Τη νέα δίωξη καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «ανάμεσα στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, βασική πλευρά της νέας συμφωνίας είναι το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων, του δικαιώματος στην απεργία. Με την επαναφορά μιας δίκης – παρωδίας θέλουν να στείλουν μήνυμα, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να στρώσουν το έδαφος για τη νέα επίθεση».

Στους δεκάδες συνδικαλιστικούς φορείς που καταγγέλλουν τη δίωξη προστίθενται τα Συνδικάτα Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, Οικοδόμων Αθήνας, Καθαριστριών – Καθαριστών Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στην «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» και η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης. Τη δίωξη των συνδικαλιστών καταδικάζει και η ΟΓΕ.

Μηνύματα αλληλεγγύης προς το ΠΑΜΕ έχουν στείλει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, η Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Συνταξιούχων της ΠΣΟ, η Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών της ΠΣΟ, η Ομάδα της ΠΣΟ στην Κολομβία και η Συνομοσπονδία FAT Παναμά.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός