Σύσκεψη από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου για σύγχρονες αστικές συγκοινωνίες για όλους



eishthrio

 

 

Σύσκεψη φορέων για σύγχρονες αστικές συγκοινωνίες σε όλο το λεκανοπέδιο διοργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. στο Δημαρχείο του Σαρωνικού και θα συμμετέχει και η γραμματεία Αστικών συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ.
Στόχος να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας από τα κάτω για την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο, να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα αστικών συγκοινωνιών σε όλη την Αττική, ώστε να συνδεθούν όλες οι περιοχές και να γίνει προσβάσιμη η εργασία για τον καθένα, όλες οι συγκοινωνίες να είναι δημόσιες, χωρίς ιδιώτες, με φτηνό εισιτήριο και με δωρεάν χρονικές ζώνες.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου τονίζει ότι:
«Ο λαός της Λαυρεωτικής, έχει τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία τους λαού της χώρας μας. Ανεργία, φτώχεια, μισθοί πείνας είναι αυτά που κυριαρχούν. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και ένας γενικός κοινωνικός αποκλεισμός από υπηρεσίες που έκλεισαν και μεταφέρθηκαν σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 χιλιομέτρων, όπως η εφορεία και τα γραφεία της ΔΕΗ, αλλά και από υπηρεσίες που απαξιώθηκαν όπως η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που για να βρεις γιατρό αναγκάζεσαι να μεταφέρεσαι πολλές φορές μέχρι τα νοσοκομεία της Αθήνας.
Η συγκοινωνία για επαφή με τις ευρύτερες περιοχές γίνεται μόνο με τα ΚΤΕΛ και είναι υποτυπώδης, δεν εξυπηρετεί και είναι πανάκριβη. Η αδυναμία των περισσότερων να συντηρήσουν τα αυτοκίνητά τους, εξαιτίας της φοροληστείας, των τελών κυκλοφορίας και των ασφαλίστρων, έφερε μπροστά στο πρόβλημα μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας, που ακόμα και η εύρεση εργασίας γίνεται γολγοθάς και η πρόσβαση σε αυτήν πολλές φορές αδύνατη.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου μπροστά σε αυτό το οξυμένο πρόβλημα, που υπάρχει όχι μόνο στην Λαυρεωτική αλλά και σε άλλες περιοχές της Αττικής, παίρνει την πρωτοβουλία να το αναδείξει και να απαιτηθεί λύση».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός