ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ



ΔΑΣ ΟΑΣΘ Logo

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!                      Θεσσαλονίκη 21-1-2016

ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ

Συνάδελφοι-σσες, έμελλε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. να αναλάβει τη πιο βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των εργοδοτών και των δανειστών Ε.Ε-ΔΝΤ.
Οι «προτάσεις» της συγκυβέρνησης «πατάνε» στον προηγούμενο νόμο 3863/10 (νόμος Λοβέρδου) και πηγαίνουν το ασφαλιστικό σε επίπεδα του 19ου αιώνα!
• Ποσοστό αναπλήρωσης στο 38,7% από 45,8% (3863/10) για 35ετία ενώ παλαιότερα ήταν 70%!
• Ο υπολογισμός θα γίνεται στο μέσο συντάξιμο μισθό ολόκληρου του εργάσιμου βίου και όχι στο μέσο όρο της τελευταίας 5ετίας που ίσχυε πριν ενώ παλαιότερα ίσχυε ο τελευταίος μισθός.
• Ο νέος τρόπος υπολογισμού θα εφαρμοστεί και στις ήδη αποδιδόμενες συντάξεις αλλά μετά το 2018 με το τρικ της «προσωπικής διαφοράς», για να μετριαστούν οι αντιδράσεις…..
Αύξηση εισφορών των εργαζομένων κατά 0,5%
• Διατήρηση διατάξεων προηγούμενων νόμων όπως η διαμόρφωση των επικουρικών συντάξεων με βάση τα δημογραφικά δεδομένα δηλ. όσο περισσότεροι οι συνταξιούχοι τόσο μικρότερη η επικουρική σύνταξη.
• Μείωση συντάξεων ακόμα και για τους ανάπηρους!
• Με τη συγχώνευση όλων των ταμείων σε ένα υπερταμείο για όλους (Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) θα επιδιωχθεί η παραπέρα αποψίλωση των παροχών που έδιναν κάποια ταμεία προς τους ασφαλισμένους τους.
Οι συγκεκριμένες «προτάσεις» της κυβέρνησης θα αλλάξουν προς το δυσμενέστερο μετά και την «διαπραγμάτευση» με τους «θεσμούς», οι οποίοι ζητούν άμεσα μειώσεις στις κύριες συντάξεις.

Όταν ξεκίνησαν οι ανατροπές στο ασφαλιστικό από την τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1992 (νόμος Σιούφα) το τότε σωματείο Οδηγών ΟΑΣΘ έγραφε σε ανακοίνωση του ότι εμάς τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ «δε μας πιάνει». Ας ψάξουν οι συνάδελφοι να βρουν ποιοι τους έλεγαν και τότε και τώρα την αλήθεια και που βρίσκονται αυτοί που τότε τους καθησύχαζαν…..
Αυτή την περίοδο διαβάζουμε ανακοινώσεις των παρατάξεων της ΕΝΟΤΗΤΑΣ και Ε.ΣΥΣ που αναλώνονται σε μια άνευ ουσίας κοκορομαχία (Συνεταιρισμός) ενώ για το ασφαλιστικό δεν βγάζουν άχνα!!
(Προφανώς γιατί τα μερίσματα του Συνεταιρισμού είναι πιο σημαντικά από τις συντάξεις…)
Τώρα δεν γίνονται περιοδείες από τα στελέχη των παρατάξεων στα τέρματα, ούτε αφισοκολλήσεις γίνονται, ούτε προγράμματα-διακηρύξεις μοιράζονται, γιατί αυτή την περίοδο δεν έχουμε εκλογές….
Την τελευταία εβδομάδα πριν την «τυπική» απεργία που ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ θα βγει η γνωστή ανακοίνωση που θα καταλήγει «…….συγκέντρωση μπροστά στο ΕΚΘ» και αυτό θα ονομαστεί «αγώνας».

 

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν ότι για να κερδίσουν αυτοί πρέπει οι εργοδότες τους να χάσουν.
Ειδάλλως θα χάνουν αυτοί και τα αφεντικά θα κερδίζουν, και στον ΟΑΣΘ έχουμε πλέον την εμπειρία πως συμβαίνει αυτό και με τη στήριξη των συνδικαλιστών του εργοδότη…
ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ, ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΗΖΩΗ ΜΑΣ!

 

Να αγωνιστούμε για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/1 ΣΤΙΣ 11:00 Π.Μ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4/2 ΣΤΙΣ 10:30 Π.Μ. ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΑΣ ΟΑΣΘ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός