ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ



ΔΑΣ ΟΑΣΘ Logo

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!                      Θεσσαλονίκη 19-2-2016

                       ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Συνάδελφοι-σσες, οι μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα (στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είχε  περίπου 18.000 απεργούς) και οι συνεχιζόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις έχουν στριμώξει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. που τώρα προσπαθεί να βρεί «πρόθυμους» που θα καθήσουν στο τραπέζι του δήθεν «διαλόγου» με απώτερο σκοπό να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις.

 Οι εργαζόμενοι και συνολικά όλος ο λαός σε περίπτωση που κατατεθεί σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό θα πρέπει να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με νέα 48ωρη αυτή τη φορά απεργία η οποία να είναι αντίστοιχη και μεγαλύτερη από την προηγούμενη και βέβαια να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις και όχι με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που προβάλει τα αιτήματα του εργοδοτών εργαζομένων

(βλ. ανακοίνωση Συνδικάτου για στάση εργασίας 29/1/16).Το ότι δεν έχει ακόμα κατατεθεί-ενώ θα έπρεπε να έχει ήδη ψηφιστεί- το νομοσχέδιο στη βουλή είναι μια απάντηση στο επιχείρημα «δεν γίνετε τίποτα».

 Η επίθεση της κυβέρνησης θα ενταθεί και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να απαντήσουν. Δεν είναι τυχαίο ότι το Υπουργείο Μεταφορών έστειλε ελεγκτές να ελέγξουν τον ΟΑΣΘ. Τα αποτελέσματα του ελέγχου-εάν υπάρξουν τέτοια- θα χρησιμοποιηθούν και εναντίον μας.

Οι παρατάξεις της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης αντί να οργανώνουν τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια σε ασφαλιστικό-εργασιακά ασχολούνται με το «μείζον» ζήτημα του Συνεταιρισμού…

Τι δεν λένε στους εργαζόμενους οι παρατάξεις ΕΝΟΤΗΤΑ και Ε.ΣΥΣ;;

Ότι έρχονται νέες μειώσεις δικαιωμάτων, αυτό δεν λένε!!!

Το ότι αυτό το διάστημα έχουν ομαλοποιηθεί οι πληρωμές των μισθών δεν αποτελεί κάποια σημαντική «επιτυχία» και να μη μας εφισυχάζει γιατί αυτό οφείλετε στο ότι σύμφωνα με το νόμο 4313/14 το Ελλ. Δημόσιο ξεπληρώνει χρέη παλαιότερων ετών (17,5 εκ. για το 1ο τρίμηνο του 2016). Τι θα γίνει μετά;;;

Σύμφωνα με το «Πόρισμα» που προσυπέγραψε το προεδρείο και συμφώνησε και η Ε.ΣΥΣ, μέχρι τον ΙΟΥΝΙΟ τα χρήματα που θα έρχονται στον ΟΑΣΘ από το Ελλ. Δημόσιο θα είναι 8 εκ. το μήνα ενώ από τον ΙΟΥΛΙΟ θα έρχονται περίπου τα μισά. Πως θα πληρώνονται οι μισθοί; Μήπως από το μέρισμα του Συνεταιρισμού;; Το προεδρείο ζητά «άνοιγμα διάλογου για εξεύρεση λύσης».

Μα «λύση» και «σωτηρία» δεν ήταν και το «Πόρισμα» που μας χαντάκωσε και μας έφερε μέχρι εδώ;;

 Συνάδελφοι, κάθε φορά που αυτοί θα «λύνουν» το πρόβλημα εμείς θα χάνουμε….

Τη συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης που εφαρμόζουν στη χώρα ΔΝΤ-Ε.Ε. μαζί με κυβερνήσεις και εργοδότες την περνά μέσα στο χώρο εργασίας μας το προεδρείο του Συνδικάτου με τη σύμφωνη γνώμη και της Ε.ΣΥΣ. (βλ. Γ.Συνέλευση για ΣΣΕ και μείωση μισθών 7,5%)

 Η ΔΑΣ στο προηγούμενο Δ.Σ. ρώτησε το προεδρείο ποια είναι η πρόταση του μετά τον Ιούλιο αλλά συγκεκριμένη απάντηση δεν πήρε! Δεν έχει; Εμείς πιστεύουμε ότι έχει και ότι συμπίπτει με αυτή της διοίκησης του ΟΑΣΘ….και όταν «θα έρθει η ώρα» θα την παρουσιάσει σε κάποια μελλοντική Γ. Συνέλευση ως την μόνη «ρεαλιστική» πρόταση για τη σωτηρία του Οργανισμού και την διασφάλιση (δηλ. τη νέα σφαγή) των εργαζομένων.Με την παρούσα ανακοίνωση έγκαιρα καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αφύπνιση και εγρήγορση!! 

Εαν δεν αντιδράσουμε μαζικά καταδικάζωντας αυτούς που μας υπονομεύουνθα μας τσακίσουν!!

Συνάδελφοι-σσες, συσπειρωθείτε με τη ΔΑΣ ΟΑΣΘ και παλέψτε για τη ζωή σας και αφήστε τους άλλους να ασχολούνται με Συνεταιρισμούς και συνεταιριλίκια. Το μέλλον μας είναι οι μισθοί μας και όχι τα μερίσματα.

Δηλώστε αιτήσεις  διαγραφής από το Συνεταιρισμό που στήθηκε από τον ΟΑΣΘ για να σας αποπροσανατολίζει και να μην παλεύετε για τα πραγματικά σας προβλήματα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΑΣ ΟΑΣΘ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός