ΠΑΜΕ: Συνεδρίασε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή



Logo PAME2Συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ, εξετάζοντας τη δράση που ανέπτυξαν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις το προηγούμενο δίμηνο και ιδιαίτερα την πείρα από το πρόσφατο Αντιιμπεριαλιστικό – Αντιπολεμικό Διήμερο στη Θεσσαλονίκη.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή, υπογραμμίζοντας την ανάγκη το ζήτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου να παραμείνει σταθερά στο κέντρο της δράσης των συνδικάτων, με τη συνέχιση πρωτοβουλιών, ιδιαίτερα μέσα στους χώρους δουλειάς, συζήτησε τον προγραμματισμό δράσης για τις επόμενες βδομάδες.

Για το ΠΑΜΕ, όπως τονίστηκε, παραμένει βασική προτεραιότητα και σταθερό μέτωπο πάλης το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει ιδιαίτερη σημασία η μάχη που δίνεται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη από το Συνδικάτο Μετάλλου για την υπογραφή νέας ΣΣΕ, μέσα από μαζικές διαδικασίες, με συνελεύσεις και συγκεντρώσεις στους εργασιακούς χώρους.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την προετοιμασία της απεργίας στον Επισιτισμό – Τουρισμό στις 20 Ιούλη και για την ανάγκη αυτή να στηριχτεί από όλα τα σωματεία, να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη τους, καθώς η επιτυχία της αφορά όλους τους κλάδους. Ανάλογα πρέπει να στηριχτεί και η απεργία των εμποροϋπαλλήλων στις 16 Ιούλη και ο αγώνας που δίνεται ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, αφού και αυτός αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη, αλλά και τους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους του Εμπορίου.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή στάθηκε επίσης στη μάχη που δίνουν οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ, υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά δεν σταματά, αφού η κυβερνητική ρύθμιση όχι μόνο δεν ικανοποιεί το αίτημα των συμβασιούχων, αλλά ήδη έχουν αρχίσει και οι απολύσεις συμβασιούχων σε δήμους.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός