Ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους της ΣΤΑ.ΣΥ για ιδιωτική ασφάλιση-επαγγελματικά ταμεία



ΔΑΣ - ΟΑΣΑ logo

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΑ.ΣΥ

ΑΘΗΝΑ 4/7/2017

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΣΣΕΣ

Δεν μας εκπλήσσει καθόλου η ταύτιση για μια ακόμα φορά  του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την ψήφιση πληθώρα νόμων τα τελευταία χρόνια από ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις που αποκλειστικό σκοπό έχουν την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που τρέχουν σαν λαγοί να ανοίξουν δρόμο για να εφαρμοστούν τα αντεργατικά μέτρα των κυβερνήσεων.

Παλιοί και νέοι κυβερνητικοί συνδικαλιστές κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να εφαρμόζεται η γραμμή του κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων στους χώρους δουλειάς χωρίς να ανοίγει μύτη.

Αποτελούν το  μακρύ χέρι της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς .

Συνάδελφοι, τρεις  είναι οι πυλώνες που προωθούνται από το κεφάλαιο και την ΕΕ για την πλήρη κατάργηση την κοινωνικής ασφάλισης.

Η κοινωνική ασφάλιση στην οποία συμμετέχει με τις κρατήσεις του ο εργαζόμενος, και ο εργοδότης  την οποία συνεχώς την απαξιώνουν και την συρρικνώνουν ώστε να οδηγήσουν τους εργαζόμενους στους άλλους δύο πυλώνες.

Τα επαγγελματικά ταμεία και την ιδιωτική ασφάλιση στα οποία θα πληρώνει αποκλειστικά ο εργαζόμενος.

Δηλαδή όποιος δεν έχει να πληρώσει δεν θα έχει ασφάλιση.

 Σου ζητούν να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχεις ασφαλιστική κάλυψη, πληρώνοντας δύο φορές. Προσπαθούν να κάνουν την κοινωνική ασφάλιση προσωπική υπόθεση του κάθε εργαζομένου.

Αυτό επιχειρούν να κάνουν  τα  σωματεία στην ΣΤΑΣΥ λειτουργώντας μάλιστα και ανταγωνιστικά μεταξύ τους,  ποιος  θα κάνει την ¨καλύτερη¨ συμφωνία με τους εργολάβους υγείας.

Ταυτίζονται πλήρως με τις οδηγίες της ΕΕ και με τους αντεργατικούς νόμους των τελευταίων χρόνων που ψήφισαν εναλλάξ οι κυβερνήσεις Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ. και προτείνουν στους εργαζόμενους ασφαλιστικά συμβόλαια και δημιουργία επαγγελματικών ταμείων.

Υποχρέωση των σωματείων  είναι να υπερασπίζονται την κοινωνική ασφάλιση και να αγωνίζονται να πάρουν πίσω ότι μας έχουν πάρει και όχι να την υποσκάπτουν.

Αυτές οι ηγεσίες , αυτά τα σωματεία έχουν διαλέξει πλευρά την πλευρά της εργοδοσίας και των κυβερνητικών επιλογών, δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων, είναι απέναντι είναι με τον αντίπαλο.

Η εμπειρία που έχουμε τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο μας έχει δείξει ότι έχουν χαθεί εκατομμύρια ευρώ από τέτοιες πρακτικές με την χρεοκοπία ασφαλιστικών εταιριών είτε με το κούρεμα αποθεματικών.

Στην Ελλάδα το ζήσαμε πολύ πρόσφατα.

Τέτοιες πρωτοβουλίες και τέτοιες πρακτικές η ΔΑΣ τις καταγγέλλει και καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν μαζί  με τις ταξικές δυνάμεις που αγωνίζονται καθημερινά σε όλους τους χώρους δουλείας προσπαθώντας να οργανώσουν το εργατικό κίνημα υπερασπιζόμενοι τα σύγχρονα δικαιώματα και φυσικά  την κοινωνική ασφάλιση.

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ :

Να επανέλθουν στα Βαρέα-Ανθυγιεινά τα επαγγέλματα που αποχαρακτηρίσθηκαν.

Να διευρυνθεί ο θεσμός των ΒΑΕ μέ ένταξη νέων επαγγελμάτων.

 Με 30 χρόνια ή 9.000 ημέρες ασφάλισης κάθε εργαζόμενος να μπορεί να συνταξιοδοτείται ανεξάρτητα από την ηλικία.

Κατάργηση των ρυθμίσεων για την μετατροπή των ταμείων επικουρικής ασφάλισης σε ΝΠΙΔ και για τη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων.

Αποκατάσταση των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων και άλλων παροχών ασφάλισης, υγείας, πρόνοιας και επαναφορά στα επίπεδα του 2009 με κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων.

 Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης, για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες για όλα τα ταμεία .

 Επαναφορά του ΕΚΑΣ στους ασφαλισμένους με ηλικία κάτω των 65 χρόνων.

 Κατάργηση της ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος που ισχύει στην επικουρική σύνταξη και στο εφάπαξ.

  Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, της προσωρινής και εκ περιτροπής εργασίας, της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων.

Να υπάρξει πλήρης ασφαλιστική κάλυψη ανέργων, εργαζομένων με προσωρινή απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία και συμβάσεις έργου.

 

 Δ.Α.Σ  Ο.Α.Σ.Α

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός