Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της Ο.ΣΥ



ΔΑΣ - ΟΑΣΑ logo

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ               

4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ Ο.ΣΥ

 Συνάδελφοι, σσες  ¨ο κόμπος  έφτασε στο χτένι¨. Η κατάσταση σε όλα τα αμαξοστάσια είναι τραγική.

Δεκάδες οδηγοί είτε στις πρωινές είτε στις βραδυνές βάρδιες περιμένουν  στους χώρους αναμονής μήπως βρεθεί λεωφορείο ώστε να εκτελεστεί ένα υποτυπώδες συγκοινωνιακό έργο. Ορισμένες ημέρες τα ποσοστά των βλαβών ξεπερνάνε το 70% της δύναμης των αμαξοστασίων. Περισσεύει ο προβληματισμός και η ανησυχία  των συναδέλφων για την κατάσταση  αλλά και η αγανάκτηση και η ταλαιπωρία των επιβατών. Ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες έχουν πυκνώσει οι προπηλακισμοί και οι χειροδικίες κατά των συναδέλφων οδηγών από επιβάτες. 

Τρώμε ξύλο δηλαδή!!!!!

Συνάδελφοι, σσες , οι ελλείψεις  σε ανταλλακτικά ως αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης των αστικών συγκοινωνιών από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι ένα γεγονός αδιαμφισβήτητο που η Δ.Α.Σ Ο.Α.Σ.Α  το έχει αναδείξει πολλές φορές και έχει διεκδικήσει την επίλυση του ακόμη περισσότερες.

 Ενώ αυτό το πρόβλημα  υπάρχει τα τελευταία χρόνια, οι πλειοψηφίες των σωματείων του χώρου έπαιζαν και παίζουν από κοινού  με την διοίκηση και την κυβέρνηση μικροπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων και των επιβατών.

Σε ένα απαξιωμένο σύστημα αστικών συγκοινωνιών συμβάλουν  στην παραπέρα απαξίωση του, έχοντας διαχρονικές ευθύνες για την σημερινή κατάσταση. Χρόνια τώρα οι μηχανισμοί χειραγώγησης και ενσωμάτωσης χρησιμοποιούνται για να αποφέρουν συνδικαλιστικά και πολιτικά οφέλη αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις όπως στις τωρινές συνθήκες που κινδυνεύει καθημερινά η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων οδηγών.

Συνάδελφοι, σσες  οι  κοινοτικές οδηγίες της ευρωπαϊκής ένωσης για την απελευθέρωση των μεταφορών υποχρεώνει τις χώρες – μέλη να αναδιαρθρώσουν σε αυτή την κατεύθυνση και τις αστικές συγκοινωνίες. Τα ¨παιχνιδάκια¨ παλιών και νέων κυβερνητικών – εργοδοτικών συνδικαλιστών και των διαφόρων κολαούζων τους τάχα ανεξάρτητων σπρώχνουν με την στάση τους  σε αυτή την κατεύθυνση συντομεύοντας τον δρόμο για την είσοδο επιχειρηματικών ομίλων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Φρένο σε αυτή την κατάσταση μπορούμε να βάλουμε μόνο εμείς οι εργαζόμενοι.

 Είναι καθήκον μας να παρακάμψουμε τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό παλιό και νέο, είναι μέρος του προβλήματος , είναι απέναντι από το συμφέρον το δικό μας, στηρίζουν τις κυβερνήσεις που μας παίρνουν το ψωμί από το τραπέζι , σκοτώνοντας ταυτόχρονα το μέλλον των παιδιών μας.

 Οφείλουμε να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑ 10:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ Ο.ΣΥ ΣΤΟΝ ΡΕΝΤΗ.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

 

  Δ.Α.Σ Ο.Α.Σ.Α

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός