ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Νέες κινητοποιήσεις σήμερα σε Ειρηνοδικεία ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις



Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», εργατικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές της Αττικής συνέχισαν την πάλη τους κατά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων σπιτιών σε φτωχές, εργατικές – λαϊκές οικογένειες, μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ, με νέες παραστάσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Πειραιά, Καλλιθέας, Κορωπίου, Μαραθώνα και Ιλίου, το απόγευμα της Τετάρτης 18 Οκτώβρη.

Η κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί για άλλη μια Τετάρτη κανένας από τους πλειστηριασμούς που είχαν προγραμματιστεί. Στη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας εργατικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές κρατούσαν πανό που ανέγραφε «Οργάνωση και αγώνας ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών οικογενειών», ενώ τα συνθήματα που κυριαρχούσαν ήταν «Τέρμα πια στους εκβιασμούς. Εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς», «Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος».

Παράλληλα με τρικάκια του ΠΑΜΕ που ανέγραφαν «Όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» και «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», αλλά και με ντουντούκα ενημέρωναν τον κόσμο για τις θέσεις και τις διεκδικήσεις τους.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης ο Σπύρος Κωσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής δήλωσε: «Για μια ακόμα φορά Λαϊκές Επιτροπές και Συνδικάτα είμαστε εδώ για να αντιταχθούμε απέναντι στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης που βγάζει στο σφυρί λαϊκές κατοικίες. Καλούμε το λαό, την εργατική τάξη να αντιταχθεί μαζικά και οργανωμένα μέσα από τα συνδικάτα ώστε να μπει τέλος στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και τραπεζιτών. Εμείς θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου να έχει σπίτι».

Ματαίωση πλειστηριασμών σε όλες τις περιπτώσεις σημειώθηκαν και στα Ειρηνοδικεία Πειραιά, Καλλιθέας, Κορωπίου, Μαραθώνα και Ιλίου όπου έγιναν ανάλογες κινητοποιήσεις. (Διαβάστε σχετικά παρακάτω).

Θυμίζουμε ότι η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ συγκρότησε Επιτροπή για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς όπου κάθε σωματείο, εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος μπορεί να απευθυνθεί για την παροχή συμβουλών που είναι απαραίτητες, κύρια όμως για την οργάνωση της πάλης και το συντονισμό.

Τα τηλέφωνα καθημερινής επικοινωνίας είναι: 210-3833786, 6974010107, 6939172374, 6947445479, 6972220265.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός