Στο ίδιο έργο θεατές.



Logo pame

Συνάδελφοι, είμαστε καθημερινά στο ίδιο έργο θεατές.

Η υποχρηματοδότηση που συνεχίζεται έχει επιφέρει τραγικές επιπτώσεις στη συντήρηση και στην επισκευή του στόλου.

Η κακή κατάσταση πχ. των καθισμάτων δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους οδηγούς και συμβάλλει στην αύξηση της σωματικής κούρασης και των μυοσκελετικών προβλημάτων.

Τα χαλασμένα καλοριφέρ δημιουργούν προϋποθέσεις ατυχημάτων, αφού γίνεται δύσκολος ο χειρισμός του λεωφορείου σε παγωμένο περιβάλλον.

Δείχνουμε επιείκεια σε βλάβες που δεν ακινητοποιούν τα λεωφορεία, όπως οι παραπάνω, αλλά δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με την ασφάλεια εργαζομένων (οδηγών), επιβατών και λεωφορείων.

Καλούμε τους οδηγούς να κάνουν διπλά δελτία βλαβών και να κρατούν αντίγραφα ώστε να γίνεται πιο εύκολα ο έλεγχος της επισκευής.

Δεν σηκώνουμε το καπό των λεωφορείων σε καμία περίπτωση. Δεν είναι δική μας δουλειά και, εκτός αυτού, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις τραυματισμών λόγω χαλασμένων μηχανισμών. Κάνουμε τους απαραίτητους χειρισμούς μόνο από τη θέση του οδηγού. Δεν κατεβαίνουμε από το όχημα για να βάλουμε χέρι στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του λεωφορείου. Υπάρχουν όργανα ελέγχου και συμβουλευόμαστε μόνο αυτά.

Σε επικοινωνία με το συνεργείο, απαιτούμε να μιλάμε με τεχνικό. Την ευθύνη της εντολής προς τον οδηγό για εμάς την έχει ο εκάστοτε προϊστάμενος βάρδιας. Οι εργασίες από τους συναδέλφους τεχνικούς πρέπει να γίνονται με όλες τις ενδεδειγμένες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Το μεροκάματο όλων μας εξασφαλίζεται μόνο όταν εργαζόμαστε σε ανθρώπινες συνθήκες και με ανιδιοτέλεια σε αυτό που καλούμαστε να κάνουμε.

Σαν Π.Α.ΜΕ δεν θα ανεχτούμε καμία προσβλητική ή αυταρχική συμπεριφορά από όπου και αν προέρχεται. Τα λεωφορεία δεν τα χαλάνε οι οδηγοί, τα καταστρέφει η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται όλα τα χρόνια και που δυστυχώς σε αυτό συμβάλει και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός την κάθε φορά συνδικαλισμός.

Για όσους δεν κατάλαβαν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, όλα αυτά τα λέει και τα εννοεί το Π.Α.ΜΕ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΑΝΘΟΥΣΑΣ            23/1/2018

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός