ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logo

ΜΑΡΤΙΟΣ 2018

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε
Τα τρία χρόνια που μεσολάβησαν από τις τελευταίες εκλογές του συνδικάτου η Επιτροπή αγώνα του ΠΑΜΕ Αγίου Δημητρίου παρουσίασε σημαντική δράση.

 Όλο το προηγούμενο διάστημα δεν σταματήσαμε τις παρεμβάσεις μας ενάντια στην μείωση των βαρδιών και την έλλειψη ανταλλακτικών, την εντατικοποίηση της εργασίας μας, την μάχη για προσλήψεις, την μη χορήγηση κανονικών και γονικών αδειών, στραφήκαμε ενάντια στη τρομοκράτηση των εργαζομένων, στις αναφορές των συναδέλφων και τις κλήσεις σε απολογία από το γραφείο κίνησης. Καταδικάσαμε τους ξυλοδαρμούς των συναδέλφων μας και βρεθήκαμε δίπλα τους σε ότι χρειάστηκαν. 

Σας ενημερώσαμε για όλες τις εξελίξεις και σας  καλέσαμε σε όλες τις κινητοποιήσεις που έγιναν στον κλάδο.

Τα μέλη της επιτροπής μαζί με το ΠΑΜΕ συμμετείχαμε σε όλους τους αγώνες που έδωσε η εργατική τάξη στη χώρας μας και στη συγκοινωνία.  

Συναδέλφισσα –Συνάδελφε
Απευθυνόμαστε σε εσένα που εργάζεσαι καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες. Που εξυπηρετείς το επιβατικό κοινό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 Απευθυνόμαστε σε εσένα που ζεις στο άγχος «να τα βγάλεις πέρα» και αντιμετωπίζεις τις λογικές των προϊσταμένων του «δούναι και λαβείν».

Καλείσαι αυτές της μέρες με την ψήφο σου να πάρεις θέση ουσιαστικά προς τη βιωσιμότητα της εταιρείας και του δημόσιου χαρακτήρα της.

Καλείσαι αυτές τις μέρες να πάρεις θέση για να εξασφαλίσεις το ψωμί που θα πας στην οικογένεια σου για να μεγαλώσεις τα παιδιά σου με αξιοπρέπεια

Η ένταξη μας στο υπερταμείο και η εδώ και χρόνια λειτουργία της εταιρείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια είναι γεγονός.

Αυτό είναι αποτέλεσμα  της  θητείας του τωρινού συνδικάτου που στη πλειοψηφία του έχει στηρίξει όλα τα μνημόνια, έχει βάλει πλάτη να περάσουν όλοι οι νόμοι και οι κυβερνητικές επιλογές έως σήμερα μέσα στο κλάδο, έχει καταργήσει τις γενικές συνελεύσεις, ενώ καλλιεργεί τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια στους εργαζόμενους. Δεν έχει καμιά σχέση με τις ανάγκες μας, τις διεκδικήσεις, τους συλλογικούς αγώνες και την πάλη.

Στις εκλογές   14- 15 Μαρτίου σε καλούμε να απομονώσεις τις συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΜΕΤΑ και λοιπών «ανεξάρτητων» δορυφόρων και να ενισχύσεις με την ψήφο σου τη ΔΑΣ.

Να ενισχύσεις τον καθημερινό, ανιδιοτελή και αδιάκοπο αγώνα μας για αλλαγή τόσο στην εργασία  όσο και στην κοινωνία. Γιατί συνάδελφοι οι εργοδοτικές συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΜΕΤΑ και λοιπών  «ανεξάρτητων» δορυφόρων στοχευμένα μας οδηγούν σε αδιέξοδα το γνωρίζουν και οι ίδιοι αυτό και το πράττουν συνειδητά.

Απαιτείται οργάνωση, αγώνας, αντεπίθεση, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας,  για την κάλυψη όσων χάσαμε ως τώρα.

Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ στηρίζεται από το ΠΑΜΕ και βρίσκεται στην αντίπερα όχθη από τη σήψη και την δυσοσμία του εργοδοτικού  και κυβερνητικού συνδικαλισμού παλιού και νέου.

Αποτελείται από αγωνιστές – συναδέλφους που έχουν αταλάντευτη δράση. Αντιμετωπίζουν μαχητικά και δίχως ενδοιασμούς προβλήματα που αφορούν άμεσα την εργασία μας μέσα από ατελείωτες παρεμβάσεις ασκώντας πιέσεις στους ιθύνοντες που είναι υπόλογοι αυτών των καταστάσεων πάντα με την συγκάλυψη του προεδρείου  ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ.

Ψηφίζοντας ΔΑΣ ενισχύεις την ελεύθερη  μαζική δημοκρατική  διαδικασία του  ταξικού εργατικού κινήματος βάζοντας φρένο στα σχέδια των εργοδοτικών παρατάξεων ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΜΕΤΑ και λοιπών «ανεξάρτητων»  δορυφόρων.

Ακόμα και αν δεν συμφωνείς σε όλα μαζί μας είμαστε δίπλα σου να συζητήσουμε και να παρέμβουμε.

Μην περιμένεις σωτήρες κάνε το βήμα!!!
ΑΛΛΑΞΕ ΤΩΡΑ τους συσχετισμούς δύναμης

ME IΣXYPH Δ.A.Σ. TΩPA OPΓANΩΣH ANAΣYNTAΞH  ANTEΠIΘEΣH TOY EPΓATIKOY KINHMATOΣ ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ

14 & 15 ΜΑΡΤΗ 2018 ψήφο στη Δ.Α.Σ. ΟΑΣΑ

ΜΕ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΜΕ Α/Σ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός