ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ Ανακοίνωση για τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας – Γαλλίας στη Συρία



eedye_logoΣε ανακοίνωσή της για τη νέα ιμπεριαλιστική επιδρομή των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), τονίζει:

«Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει τη σημερινή πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας – Γαλλίας στη Συρία, που στηρίζεται από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και καλεί το λαό μας να βγει στο δρόμο να καταδικάσει μαζικά την ιμπεριαλιστική επίθεση.

Οι λαοί έχουν πείρα και γνωρίζουν ότι τα κατασκευασμένα στοιχεία και τα προσχήματα περί χρήσης χημικών όπλων έχουν αξιοποιηθεί και αξιοποιούνται για να δικαιολογήσουν τις πολεμικές επεμβάσεις, όπως έγινε στο Ιράκ, όπως γίνεται σήμερα στη Συρία.

Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών, η κλιμάκωση της επίθεσης στη Συρία ενισχύουν τον κίνδυνο για γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, διαθέτει για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ τις βάσεις και τα ευρωατλαντικά στρατηγεία, έχει μετατρέψει τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο. Η πολιτική της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και εμπλέκει τη χώρα και το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.

Οι Επιτροπές Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ δυναμώνουν τη δράση τους και διαθέτουν όλες τους τις δυνάμεις για την ανάπτυξη της πάλης του λαού μας, για να απαιτήσουμε μαζικά:

  • Καμιά στήριξη της κυβέρνησης στις δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις ενάντια στο λαό της Συρίας.
  • Να κλείσει ΤΩΡΑ η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία.
  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις – Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις ευρω-ΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ».

Ανακοίνωση της ΕΔΥΕΘ

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση της ΕΔΥΕΘ που σημειώνει πως «οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας, με την έμπρακτη στήριξη των δολοφονικών συμμαχιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ματοκυλούν από το πρωί το λαό της Συρίας. Ματοκυλούν για μια φορά ακόμη τους λαούς της περιοχής. Διαλύουν, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, προβάλλοντας κατασκευασμένα και γελοία στοιχεία και προσχήματα. Πραγματική αιτία, η ακόρεστη δίψα τους για ολοένα και νέα κέρδη, για ολοένα και μεγαλύτερη κλοπή του πλούτου των λαών, για τον πλήρη έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών του πλανήτη, των ενεργειακών κι εμπορικών δρόμων, των σφαιρών επιρροής».

Υπογραμμίζει επίσης πως «το τίμημα το πληρώνουν πάντα οι λαοί. Και στην βρώμικη ειρήνη τους, που είναι ποτισμένη με την εκμετάλλευση, τη φτώχια και την ανέχεια για τους εργαζομένους, για τους πολλούς, αλλά και στους βρώμικους πολέμους τους, όταν οι λαοί γίνονται το «κρέας για τα κανόνια τους». Δολοπλοκίες και στρατιωτικά πραξικοπήματα, οικονομική κλοπή κι αφαίμαξη, ωμές επεμβάσεις κι ανατροπή κυβερνήσεων, που δεν τους είναι αρεστές, αυτά είναι τα διαχρονικά τους εργαλεία».

Επίσης, επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την ως τον καλύτερο σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ στην περιοχή καθώς για «χάρη των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, που διεκδικούν συμμετοχή στις αγορές και μερίδιο από τη μοιρασιά της λείας, εμπλέκει τη χώρα ολοένα και πιο βαθιά σ’ αυτό το μακελειό, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Οι Επιτροπές Ειρήνης Ηρακλείου και Χανίων

Αντίστοιχες ανακοινώσεις εξέδωσαν και η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου, η οποία καλεί στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον συριακό λαό, την Πέμπτη 19 Απρίλη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας και η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων που καλεί στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 18 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγοράς. 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός