ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Καταδικάζει την επίθεση κατά της Συρίας



Την καταδίκη της για την ιμπεριαλιστική επιδρομή στη Συρία εκφράζει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), καλώντας τα ταξικά συνδικάτα, τα μέλη και τους φίλους της ΠΣΟ να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, να δείξουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους προς το λαό της Συρίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Οι Ιμπεριαλιστές βομβάρδισαν τη Συρία.

Σήμερα νωρίς το πρωί, στις 04.00 τοπική ώρα, οι κυβερνήσεις ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας και Γαλλίας βομβάρδισαν το λαό της Συρίας, βάζοντας φωτιά στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Με κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα θέλουν να ξαναμοιράσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους ενεργειακούς κόμβους και τις σφαίρες επιρροής τους.

Η ΠΣΟ καταδικάζει την επίθεση στο κράτος της Συρίας παραβιάζοντας κατάφορα τους κανόνες του όποιου διεθνούς δικαίου και καλούμε τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, τα ταξικά συνδικάτα, τα μέλη και τους φίλους της ΠΣΟ να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, να δείξουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους προς το λαό της Συρίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους όλου του κόσμου να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τους συμμάχους τους, να είναι σε επιφυλακή κόντρα στα σχέδια των κυβερνήσεων των ιμπεριαλιστικών χωρών, που αιματοκυλούν λαούς για την εξασφάλιση των μονοπωλίων που υπηρετούν.

Με διεθνισμό και διεθνή αλληλεγγύη να ξεσκεπάσουμε τους ιμπεριαλιστές και τους κινδύνους που γεννούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Διαβεβαιώνουμε την εργατική τάξη της Συρίας ότι θα σταθούμε δίπλα της.

Για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ο μόνος που έχει το δικαίωμα να αποφασίζει ελεύθερα και δημοκρατικά για το παρόν και το μέλλον του είναι ο Συριακός Λαός και όχι οι ιμπεριαλιστές».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός