ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ-ΟΑΣΘ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ



ΔΑΣ ΟΑΣΘ Logo

ΑΠΕΡΓΙΑ 1Η ΜΑΗ

 

Συνάδελφοι-σσες, στα 9 χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης οι εργαζόμενοι μάτωσαν για να σωθούν οι τραπεζίτες και άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Βασικό ρόλο στο να περνάνε μέτρα εις βάρος των εργαζομένων έχει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που τα προωθεί και τα προτείνει στους εργαζόμενους ως «σωτηρία» ή ως μικρότερο κακό. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει πλέον αρκετή εμπειρία. Αυτό και το επόμενο διάστημα (όπως γράψαμε σε προηγούμενη ανακοίνωση μας) θα γίνει αναδιάρθρωση σε ΟΛΕΣ τις λεωφορειακές γραμμές. Στόχος και σκοπός του ΟΑΣΘ και του Υπουργείου είναι να παγιωθεί η κακή κατάσταση για επιβάτες και εργαζόμενους και η συγκοινωνία να διεξάγετε με λιγότερα οχήματα και λιγότερους εργαζόμενους. Τα παραπάνω είναι απόρροια της εφαρμογής του νόμου 4482 και συνολικά της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. για τη συγκοινωνία.

 

Μπροστάρης και σε αυτό η πλειοψηφία του συνδικάτου που προωθεί και στηρίζει αυτή τη πολιτική και καλεί συναδέλφους από τις γραμμές να «συνδιαμορφώσουν» τα ωράρια που προτείνει η υπηρεσία. Στην ουσία τους καθοδηγεί να αποδεχθούν –με κάποιες διορθώσεις- τα τετελεσμένα που αποφασίζει ο ΟΑΣΘ και ο ΟΣΕΘ.
Η ΔΑΣ στο Δ.Σ. στις 19-4 κατήγγειλε την όλη διαδικασία και απάντησε στους ισχυρισμούς της πλειοψηφίας για βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης ότι με λιγότερα λεωφορεία δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη συγκοινωνία.

 

   Πέρα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι στην καθημερινότητα μας, έρχονται να προστεθούν:

  • Οι συνέπειες από την κλιμάκωση στην Αν. Μεσόγειο των ανταγωνισμών για τις ενεργειακές πηγές και τους δρόμους μεταφοράς της μεταξύ του ΝΑΤΟ, Ε.Ε, Ρωσίας, και άλλων περιφερειακών δυνάμεων.
  • Η προκλητικότητα και επιθετικότητα της Τουρκίας με τις συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου της Ελλάδας, την απαράδεκτη κράτηση των δύο στρατιωτικών αλλά και ως απόρροια όλων αυτών και η πτώση του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας.
  • Η αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας που οξύνει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση ειδικά στα νησιά αλλά και στα υπόλοιπα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών την οποία προσπαθούν να εκμεταλλευτούν διάφοροι υπερπατριώτες ώστε να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο ενώ δε λένε κουβέντα για τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, της Ρωσίας και των υπολοίπων στη Συρία από τους οποίους έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι και έχουν ξεκληριστεί εκατομμύρια.

Τιμούμε όλους αυτούς που έχουν θυσιαστεί στην πάλη των τάξεων για να μπορούμε εμείς σήμερα να έχουμε δικαιώματα και να παλεύουμε από καλύτερες θέσεις.

Διεκδικούμε:

  • Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν
  • Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα και να αποχωρήσει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο
  • Να απομονωθούν οι κάθε είδους ρατσιστές και φασίστες στους χώρους εργασίας
  • Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα.
  • Να δοθούν λεφτά για την υγεία και την παιδεία του λαού και όχι για οπλικά συστήματα που δεν έχουν σχέση με την άμυνα της χώρας αλλά υπηρετούν ΝΑΤΟικές ανάγκες

 

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΠΑΜΕ την ΤΡΙΤΗ 1 ΜΑΗ στις 10:00 στο Αγ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός