ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ: ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ -ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ-ΒΑΡΔΙΕΣ-ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΕΡΓΟ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logoΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ

Προς τη Διεύθυνση Α/Σ Τρόλλεϋ (πρώην ΗΛΠΑΠ)

                                                                                                                       27/6/2018

 

ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ -ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ-ΒΑΡΔΙΕΣ-ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΕΡΓΟ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Ενόψη της θερινής περιόδου και έχοντας την πείρα των τελευταίων χρόνων,οι εναπομείναντες οδηγοί θα υποστούν εξοντωτική πίεση για να εκτελέσουν το σχεδιασμό του συγκοινωνιακού έργου που εκπονείται σε “οβάλ” γραφεία. Σχεδιασμός που έχει ως μοναδικό στόχο την παρουσίαση αριθμών στην κυβέρνηση που θα δείχνουν πως το συγκοινωνιακό έργο θα πιάσει τους στόχους, είτε με κατάργηση δρομολογίων, είτε με αναστολές γραμμών,αλλά και μέσω της εντατικοποιίησης της εργασίας (ασφυκτικοί χρόνοι, δεδουλευμένα ή μεταφερόμενα ρεπό).

 Ρωτάμε καταρχήν εάν από τη μεριά της διεύθυνσης ή της διοίκησης επισημαίνονται οι κίνδυνοι και εάν παρουσιάζονται τα πραγματικά στοιχεία που δείχνουν κατάρρευση ουσιαστικά του συγκοινωνιακού έργου τα τελευταία χρόνια. Εάν έχουν την εικόνα για τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων αλλά και τις συνθήκες μετακίνησης του επιβατικού κοινού, η οποία είναι διαλυτική και απογοητευτική. Εάν έχουν εικόνα για το πώς μετακινουνται οι άνθρωποι στοιβαγμένοι κατά τις ώρες αιχμής; Ποιος είναι ο σχεδιαμός για το μέλλον των τρόλλεϋ; Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ενήμεροι.

Από τη μεριά μας θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τους οδηγούς να δουλεύουν με τους ρυθμούς που θα διασφαλίζουν την υγεία τους και την ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

Οπως επίσης δεν θα ανεχτούμε καμία δίωξη για τυχόν ζημιά, που θα προκλιθεί από την ασφυκτική πίεση των θερινών δρομολογίων.

Είναι καιρός να ξανανοίξουμε τη συζήτηση για την επαναλειτουργία των γραμμών που ανεστάλησαν, όπως της γραμμής 13, μιας ιστορικής γραμμής που εξυπηρετούσε αποκλειστικά την οδό Πατησίων, ώστε να αποφορτιστούν οι άλλες γραμμές και να μετακινείτε το επιβατικό κοινό αξιοπρεπώς κι όχι στοιβαγμένο, ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής.

Να πάρετε πρωτοβουλίες κόντρα στη συρρίκνωση και στην αναστολή γραμμών.

Η δέσμευση του Ο.Α.Σ.Α για τη λειτουργία της νέας γραμμής τρόλλεϋ που θα συνδέει συγκοινωνιακά τις γειτονιές του Αη Γιάννη με την Καισαριανή εντός του 2017, είναι μια δέσμευση προς τους κατοίκους και το διαμερισματικό συμβούλιο του δήμου, η οποία δεν υλοποιήθηκε ακόμη.

Σας καταθέτουμε την απάντηση του Ο.Α.ΣΑ στο αίτημα των κατοίκων, και σας καλούμε για αρχή να πάρετε την πρωτοβουλία, σαν άμεσα εμπλεκόμενη Υποδιεύθυνση, ώστε να υλοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων και των εργαζομένων.

Ενα δίκαιο αίτημα δεκαετιών που θα ωφελήσει όλες τις πλευρές (επιβάτες,οργανισμό).

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός