ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Παραμένουν έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης – Εκδηλώσεις έμπρακτης αλληλεγγύης (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη παραμένουν από το βράδυ της Τρίτης 17 Ιούλη -έχοντας κατασκηνώσει- συμβασιούχοι εργαζόμενοι, συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Στο πλευρό τους βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 18 Ιούλη, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση του Κόμματος στον δίκαιο αγώνα τους. (Δείτε εδώ το video).

Eπίσης την συμπαράσταση στον αγώνα των συμβασιούχων εξέφρασε και ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο οποίος το πρωί παραβρέθηκε έξω από το ΥΜΑΘ. (Δείτε εδώ το video).

Κοντά στους συμβασιούχους βρέθηκε το πρωί και αντιπροσωπεία της ΟΓΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Επισημαίνεται ότι το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιούλη θα πραγματοποιηθεί συναυλία αλληλεγγύης στο χώρο όπου έχουν στηθεί οι σκηνές των συμβασιούχων έξω από το ΥΜΑΘ, από το μουσικό συγκρότημα του ΠΑΜΕ.

Εξάλλου την Πέμπτη 19 Ιούλη είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της κύριας αγωγής που έχουν καταθέσει οι 500 απολυμένοι συμβασιούχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την οποία διεκδικούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι αποφάσισαν, στάση εργασίας για την Πέμπτη 19 Ιούλη, από τις 8 π.μ. έως τις 11 π.μ. συγκέντρωση στις 8.30 π.μ. στο ΥΜΑΘ και πορεία προς τα δικαστήρια.

Η αγωνιστική «κατασκήνωση»

Με σύνθημα «Τσίπρα – Μητσοτάκη, ακούστε καλά, οι συμβασιούχοι θα μείνουν στη δουλειά», διαδηλώνουν από το βράδυ της Τρίτης, την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση. Το τελευταίο διάστημα μόνο από τον Δήμο Θεσσαλονίκης απολύθηκαν 500 συμβασιούχοι και χιλιάδες άλλοι πανελλαδικά.

Οι συμβασιούχοι, με μπροστάρη το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, συνεχίζουν πολύμορφα τον μακρύ και δύσκολο αγώνα που είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο οι συνάδελφοι να παραμείνουν στη δουλειά τους για τέσσερα χρόνια, αλλά και να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις εργασίας για τις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των δήμων. Προσλήψεις που όμως δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τον υπουργό Π. Σκουρλέτη ότι είναι υπέρμαχος της ανακύκλωσης της ανεργίας και προκλητικά, ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ότι οι συμβασιούχοι θα πρέπει να λένε και «ευχαριστώ» που δούλεψαν τέσσερα χρόνια.

Ανακοινώσεις αλληλεγγύης
Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των συμβασιούχων εκφράζουν ήδη με ανακοινώσεις τους, η Πανελλαδική Γραμματεία ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ Κεντρικής Μακεδονίας, το Σωματείο στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός