ΔΑΣ-ΟΑΣΘ: ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΣΕ



ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 20/07/2018

Κωδικοποίηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

 

    Συνάδελφοι-σσες, στις 17-7 πραγματοποιήθηκε συζήτηση στο Δ.Σ. του Συνδικάτου για την κωδικοποίηση ΟΛΩΝ –προηγούμενων και νυν- των ΣΣΕ. Αυτό αποτελούσε άρθρο της ισχύουσας ΣΣΕ (αρθ.16 παρ.2)

Η κωδικοποίηση των ΣΣΕ δεν είναι κακό. Το κακό είναι τι συμπεριλαμβάνει η κωδικοποίηση και που αποσκοπεί!!

Ο πραγματικός σκοπός της κωδικοποίησης είναι η συγκέντρωση ΟΛΩΝ των θεσμικών άρθρων ΟΛΩΝ των ΣΣΕ ώστε το Υπουργείο να τα έχει συγκεντρωμένα σε ένα κείμενο για να «αξιολογήσει» και αν το αποφασίσει –αυτή ή κάποια άλλη ηγεσία- να κόψει όποια τη βολεύουν. Ήδη το έχει κάνει στα ΕΑΒ με την εκεί ΣΣΕ των εργαζομένων. (Να υπενθυμίσουμε ότι η ΣΣΕ ΔΕΝ έχει υπογραφεί ακόμα από το Υπουργείο σύμφωνα με το αρθ 43 του νόμου 4484/17)

Έτσι η πλειοψηφία συνεχίζει κομμάτι-κομμάτι το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ των συναδέλφων εφαρμόζοντας την συνέχεια της «μεταμνημονιακής» πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για το παραπέρα τσάκισμα των  εργαζομένων!

 

Από κοντά και η παράταξη της Ε.ΣΥΣ που ΔΕΝ διαφώνησε επί της ουσίας πουθενά στην εισήγηση του προεδρείου ξεπληρώνοντας και αυτή με αυτό το τρόπο τα βολέματα των στελεχών της και προσβλέποντας στη νομή της εξουσίας στο μέλλον. 

Σε ερώτηση της ΔΑΣ για πραγματοποίηση Γ. Συνέλευσης για ενημέρωση των συναδέλφων το προεδρείο απάντησε ότι αφού οι εργαζόμενοι ψήφισαν όλες τις ΣΣΕ που κωδικοποιούνται δεν υπάρχει νόημα για Γ.Σ. Το σκεπτικό του προεδρείου ακολούθησε και η Ε.ΣΥΣ! (Αρκεί δηλ. που τα ξέρουν αυτοί που μας εκπροσωπούν)!!!

 

Ως ΔΑΣ ΟΑΣΘ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ την κωδικοποίηση με το σκεπτικό ότι μια ΚΑΚΗ ΣΣΕ πρέπει να αμφισβητείται από τους εργαζόμενους οι οποίοι πρέπει να διεκδικούν τις απώλειες του προηγούμενου διαστήματος αλλά και αυξήσεις. Επιπλέον πρέπει να διεκδικήσουμε από τη νέα διοίκηση τα χρήματα από τα ταμεία μας που δόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από την πλειοψηφία για «διευκόλυνση» της τότε διοίκησης του ΟΑΣΘ και τώρα βρίσκονται στον αέρα μετά την –πρόσφατη- πρωτόδικη δικαστική απόφαση. (4.300.000 εκ. ευρώ)!!

 

Καταγγείλαμε για ακόμα μια φορά το αίσχος της υπερωρίας του οδηγού

Τονίσαμε ότι οι αναπαύσεις (ρεπό) για ΟΛΟ το προσωπικό πρέπει να είναι 119

Προτείναμε ο Κανονισμός τοποθετήσεων Οδηγών να συμπληρωθεί και να ισχύει και για τους σταθμάρχες

Καταθέσαμε και άλλες επιμέρους προτάσεις (για το ΕΚΕΣΥΦ, το ΠΕΙ, τις παραστάσεις σε δικαστήρια και δημόσιες αρχές, έργα και συντηρήσεις στα σταθμαρχεία, ωράρια λεωφορειακών γραμμών, δήλωση ατυχήματος από τους οδηγούς, δυνατότητα έφεσης σε πειθαρχικές ποινές περιπτώσεων Α και Β του ΓΚΠ, κ.α)

   Συνάδελφοι-σσες, οι πολιτικές υλοποίησης των Ευρωπαϊκών αποφάσεων και οδηγιών που εκφράζουν και εφαρμόζουν ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις είτε λέγονται «δεξιές» είτε «αριστερές» πρέπει να βρουν απέναντι τους εργαζόμενους.

Στο τσάκισμα των μισθών και των δικαιωμάτων μας που θα έρθει το επόμενο διάστημα (είτε με ΟΑΣΘ είτε με ΑΣΥΘ Α.Ε.) πρέπει να μας βρει συσπειρωμένους σε ταξική κατεύθυνση με διεκδικητικό αγωνιστικό πλαίσιο  και απαλλαγμένους από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Επιστροφή των κλεμμένων μισθών και δικαιωμάτων
  • Δώστε ΤΩΡΑ πίσω ΟΛΑ τα χρήματα των αποταμιευτικών ταμείων των εργαζομένων
  • Προσλήψεις προσωπικού, επάρκεια ανταλλακτικών, επισκευή των παροπλισμένων λεωφορείων
  • Ανθρώπινα ωράρια εργασίας των οδηγών με αναμονές και χωρίς υπερωρία

Ενιαίος –κοινωνικοποιημένος- Κρατικός Φορέας Συγκοινωνιών με συμμετοχή των εργαζομένων

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός