Καταγγελία των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων



Τις απολύσεις 3 ναυτεργατών από το πλοίο «Αλεξάνδρα Λ», της ναυτιλιακής εταιρείας «ΚEFALONIAN LINES», που εκτελεί δρομολόγια Κυλλήνη – Ζάκυνθος, καταγγέλλουν η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Ο Στέφενσων».

Οι 3 εργαζόμενοι προχώρησαν στις 27 Αυγούστου σε καταγγελία σύμβασης λόγω υπέρβασης των ωρών εργασίας (18 ώρες εργασία καθημερινά) από τα εξαντλητικά δρομολόγια του πλοίου, που παραβιάζει τη Διεθνή Σύμβαση Εργασίας και το ΠΔ 152/2003, που καθορίζουν τις ώρες εργασίας και ανάπαυσης των ναυτεργατών.

Τα σωματεία καταγγέλλουν και το Λιμεναρχείο της Κυλλήνης που δεν προχώρησε σε ελέγχους των καταγγελλομένων, ενώ οι εργαζόμενοι αφού απολύθηκαν δεν τους καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα με βάση τη ΣΣΕ των Πορθμείων ούτε η αποζημίωση λόγω καταγγελίας. Το πλοίο απέπλευσε από την Κυλλήνη με μειωμένη οργανική σύνθεση θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.

Τα σωματεία απαιτούν «την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, με βάση τα καταγγελλόμενα των ναυτεργατών και την πλήρη έγγραφη ενημέρωσή τους».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός