Ο αγώνας των εργαζομένων στην επιχείρηση «Αμβροσιάδης» έφερε την ανάκληση των απολύσεων



Από την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων

Από την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων


Την ανάκληση των απολύσεων 16 συναδέλφων τους έφεραν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο παράρτημα της πτηνοτροφικής επιχείρησης «Αμβροσιάδης» στα όρια των Νομών Άρτας – Αιτωλοακαρνανίας. Οι εργαζόμενοι στο σφαγείο της επιχείρησης ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις τα μεσάνυχτα της Τετάρτης που συνεχίστηκαν μέχρι και την Παρασκευή, ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλει εκ περιτροπής εργασία 2 ημερών την εβδομάδα, διεκδικώντας παράλληλα την ανάκληση των 16 απολύσεων εργαζομένων στις οποίες προχώρησε η εταιρεία, μετά την άρνησή τους να υποχωρήσουν στα σχέδιά της.

Οι απολυμένοι, στο μεγαλύτερο μέρος τους, ήταν μάλιστα ιδρυτικά μέλη του νεοσύστατου επιχειρησιακού σωματείου. Στο πλευρό των απεργών βρίσκονται τα Εργατικά Κέντρα Άρτας και Αγρινίου, το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Άρτας – Πρέβεζας και άλλα σωματεία της περιοχής.

Μετά από συνάντηση που έγινε την Παρασκευή η εργοδοσία δεσμεύτηκε να ανακαλέσει όλες τις απολύσεις. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει από την Επιθεώρηση Εργασίας να οριστεί εργατική διαφορά.

Σε ανακοίνωσή του το επιχειρησιακό σωματείο καταγγέλλει τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις ιδρυτικών μελών του, αλλά και τις αξιώσεις της εργοδοσίας για νέες ατομικές συμβάσεις με 2 ή 3 μέρες εργασίας τη βδομάδα. «Τόσο κοστολογούν τη ζωή του εργάτη και της εργάτριας, 150 έως 200 ευρώ μηνιάτικο», σχολιάζει το σωματείο στην ανακοίνωσή του. Επισημαίνει ότι απέναντι στην επίθεση υψώθηκε «ένα μέτωπο αγώνα από το σύνολο των εργαζομένων της επιχείρησης στο παράρτημα», από ταξικά σωματεία και Εργατικά Κέντρα της περιοχής, την Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών. «Ο δύσκολος δρόμος του αγώνα είναι «παιχνιδάκι» μπροστά στο Γολγοθά που στήνουν για την εργατική τάξη», τονίζει το σωματείο και καλεί τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις «Αμβροσιάδη», σε κάθε παραγωγική μονάδα και σημείο διανομής των προϊόντων της, αλλά και κάθε εργαζόμενο του κλάδου να στηρίξει τον αγώνα για αξιοπρεπή εργασία και ζωή.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός