ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Συνεχίζουμε τον αγώνα βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες (VIDEO -ΦΩΤΟ)



Στέλνοντας μήνυμα συνέχισης του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΝΑΤΟ και ΕΕ εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων», διαδήλωσαν σήμερα στην Αθήνα, στον Πειραιά και στην Ανατολική Αττική, στο Κορωπί.  

Στην Αθήνα, μαζικά και δυναμικά φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κανείς συμβιβασμός με τις περικοπές, αυξήσεις στους μισθούς – συμβάσεις κλαδικές», «Τίποτα δε γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς», «Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας, αγώνας και αντεπίθεση η επιλογή μας» και «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις» χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν πίσω από τα πανό και τα μπλοκ Σωματείων, Ομοσπονδιών, Λαϊκών Επιτροπών και μαζικών φορέων. Μαζική ήταν η παρουσία νέων στα μπλοκ του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και των Φοιτητικών Συλλόγων, ενώ με τα δικά τους μπλοκ πορεύτηκαν η ΟΓΕ και η ΟΒΣΑ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν ότι η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση πατάει στο πετσόκομμα των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών παροχών, στα χαράτσια και τη φοροληστεία. Παράλληλα κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δίνει γην και ύδωρ στους Αμερικανούς και εμπλέκει τη χώρα και το λαό ακόμη πιο βαθιά σε πολέμους, καταστροφές, σκοτωμούς και ξεριζωμούς. Διαδήλωσαν επίσης ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τη μάχη σε κάθε τόπο δουλειάς, σε όλους τους κλάδους, σε κάθε γειτονιά. Ότι δεν θα συμβιβαστούν με τη μίζερη ζωή, αλλά θα δώσουν τη μάχη με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Παράλληλα απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση για τους παιδικούς σταθμούς στις 18 Σεπτέμβρη, στις 9 π.μ. στο υπουργείο Εσωτερικών που διοργανώνουν το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η ΟΓΕ και η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, καθώς και στην κινητοποίηση για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, που διοργανώνει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής επίσης στις 18 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) στο Κερατσίνι. 

Το συλλαλητήριο άρχισε με συγκέντρωση στην Ομόνοια. Να πάρουμε όλοι τώρα θέσεις μάχης τόνισε στην ομιλία του ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. «Με την πρόταση του ΠΑΜΕ συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα. Με το πλαίσιό μας, που βρίσκεται απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. Που βάζει στο στόχαστρο τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Που αναδεικνύει το σύνολο των αναγκών που πρέπει να διεκδικήσουμε. Γιατί τέτοιες ανάγκες δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από απατηλές προσδοκίες για καλυτέρευση της ζωής μας από μια δήθεν «δίκαιη ανάπτυξη»», τόνισε μεταξύ άλλων. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Νωρίτερα χαιρέτισαν η Άννα Πλιάτσικα, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της ΟΒΣΑ.

«Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς», τόνισε στο χαιρετισμό της η Α. Πλιάτσικα, προσθέτοντας ότι «από το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα των βρεφονηπιακών σταθμών έμειναν φέτος εκτός πάνω από 60.000 παιδιά – περισσότερα από πέρσι». Σημείωσε ότι «οι δε εξαγγελίες της Φωτίου για δημιουργία δήθεν 400 νέων παιδικών σταθμών το 2018 δεν είναι παρά επικοινωνιακή απάτη». Αναφερόμενη στους εργαζόμενους των δημοτικών παιδικών σταθμών η Άννα Πλιάτσικα σημείωσε ότι παλεύουν με την ανεργία κάθε χρόνο τονίζοντας ότι «το 50% των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας, κάτι το οποίο δυσκολεύει συνολικά τη διαβίωσή τους». Τέλος, κάλεσε στην κινητοποίηση που διοργανώνεται την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη στο υπουργείο Εσωτερικών. (Δείτε βίντεο εδώ και διαβάστε όλη την ομιλία εδώ)

«Τα μέτρα δήθεν στήριξης που προανήγγειλε η κυβέρνηση δεν αφορούν στην πραγματικότητα τη μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων, όλων εμάς που πασχίζουμε καταχρεωμένοι να ζήσουμε τις οικογένειές μας», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της ΟΒΣΑ. «Δεν τσιμπάμε στην απάτη τους, υπάρχει και άλλος δρόμος, ο μαζικός, οργανωμένος αγώνας μας. Μπορούμε να φέρουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες, να ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας εξοντώνουν», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «η ΟΒΣΑ καλεί τα Σωματεία και τις Ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να οργανώσουν ένα μακρύ, συνεχή, ανυποχώρητο αγώνα». (Δείτε βίντεο εδώ και διαβάστε όλη την ομιλία εδώ)

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός