Σχόλιο της ΔΑΣ ΟΑΣΑ



Το ζήτημα βέβαια δεν είναι ότι δεν έχει πρόταση η εταιρεία αλλά τι πρόταση έχει η πλειοψηφία του συνδικάτου για την συλλογική σύμβαση εργασίας.
θα ξαναυπογράψει άρθρο υπερωριακής απασχόλησης, υποχρεωτικής ουσιαστικά, πέραν του οκταώρου όπως την κατσαρή ή τα Σαββατοκύριακα για τους τεχνίτες;.

Θα βάλουν το ζήτημα για μείωση του ωραρίου ή θα παλεύουν αν γίνονται σωστά τα σεμινάρια στο ΠΕΙ πως θα δουλεύουν οι οδηγοί και οι τεχνίτες και οι διοικητικοί υπάλληλοι 9ωρα 10ωρα 12ωρα.

Το πρόβλημα δεν είναι ποια είναι η πρόταση της διοίκησης, της εργοδοσίας δηλαδή.
Το πρόβλημα των εργαζομένων είναι το αίτημα που έχουν οι πλειοψηφίες των σωματείων στην αστική συγκοινωνία.

Τους κυνηγάνε από κοντά, λέγοντας δώστε μας την πρόταση, πείτε μας τι μας δίνεται για να μπορέσουν να παίξουν το παιχνίδι αυτό που πλασάρουν όλο το προηγούμενο διάστημα του <<έστω και ένα ευρώ να πάρουμε αυτό θα είναι επιτυχία>>.
Τα ψέματα όμως έχουν τελειώσει, τα μνημόνια έχουν τελειώσει όπως μας λένε, ζήτημα πρώτο λοιπόν μπαίνει επαναφορά 13ου 14ου μισθού.

Γενναία αύξηση στους μισθούς.

Άμεση μείωση του ωραρίου σε 7ωρο πενθήμερο 35ωρο και εργαζόμενοι στην κίνηση και στη βαριά επισκευή 5,5 ώρες το αργότερο πάνω στη δουλειά ή στο λάκκο.
Έξω όλοι οι εργολάβοι από την αστική συγκοινωνία
Κατάργηση των νόμων, παλαιών και καινούργιων, των προηγούμενων κυβερνήσεων και της τωρινής που ιδιωτικοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Επέκταση του συγκοινωνιακού δικτύου σταθερής τροχιάς και οδικής συγκοινωνίας σε όλο το νομό της Αττικής.
Κρατική επιχορήγηση 100% στις λειτουργικές ανάγκες της αστικής συγκοινωνίας για συντήρηση ανανέωση του στόλου για τις ανάγκες του προσωπικού.
Κατάργηση της Κατσαρής με εφαρμογή 3ης βάρδιας και εδώ και τώρα προσλήψεις προσωπικού με πλήρη δικαιώματα μισθολογικά εργασιακά ασφαλιστικά.
Σε δευτερεύουσες βοηθητικές εργασίες όλοι οι εργαζόμενοι που κλείνουν τα 58 χωρίς μισθολογική αλλαγή.
Σύνταξη στα 55 Για όσους είναι ενταγμένοι στο βαρύ και ανθυγιεινό στα 50 για τις γυναίκες.
Βελτίωση όλων των όρων που αφορούν γονικές άδειες, ειδικές άδειες, άδειες γονικής μέριμνας, μητρότητας, παρακολούθησης για ειδικές ανάγκες συζύγου παιδιού.
Επέκταση της ιατρικής της εργασίας σε κάθε αμαξοστάσιο σε κάθε χώρο δουλειάς, ενιαία συλλογική σύμβαση εργασίας και στους δύο φορείς και στη σταθερή τροχιά και στην ΟΣΥ.

Ενιαία πάλη και δράση των εργατών για πραγματικά συλλογικές συμβάσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ζωής.
Κοινό μέτωπο με την εργατική τάξη της Αττικής για φτηνή, συχνή, ασφαλή, αξιόπιστη συγκοινωνία. Μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50% με ελεύθερη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς στις ώρες αιχμής.

Την χαλυβουργική και μία σειρά εργοστάσια τα κλείνουν ότι ώρα θέλουν τα αφεντικά αφήνοντας εκατοντάδες ή και χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο, αλλά το χρήμα το έχουν τσεπώσει σε προσωπική βάση. Αφήνουνε χρέη σε ΔΕΗ σε εφορία στο κράτος στους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία.

Λεφτά υπάρχουν Δεν περιμένουμε να μας πουν πόσα και πού τα έχουν. Και το ένα το ξέρουν οι εργάτες και το άλλο.

Ας μη βαυκαλίζονται λοιπόν οι πλειοψηφίες των σωματείων και αντί να περιμένουν τάχα την πρόταση της διοίκησης να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις να οργανώσουν τον αγώνα.
Και επειδή ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν έχουν σκοπό δεν είχαν ποτέ άλλωστε τέτοιο σκοπό καλούμε τους εργαζόμενους να μην τους πιστεύουν ιδιαίτερα τώρα τούτες τις μέρες. Γνωρίζουμε καλά ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης.

Τα υποτιθέμενα δώρα οι εργάτες τα κατάκτησαν σε όλη την ιστορία του εργατικού κινήματος με αγώνες, ενωμένοι σε ταξική κατεύθυνση και το οκτάωρο και τις αυξήσεις και το δικαίωμα για σπίτι για ασφάλεια για σύνταξη αγώνες 50 και 60 χρόνων με απεργίες με κινητοποιήσεις, με νεκρούς πολλές φορές για να ισοπεδωθούν την τελευταία πενταετία εξαετία ένα μετά το άλλο τα δικαιώματα αυτά.
Σοβαρότατες ευθύνες έχουν οι πλειοψηφίες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που καμώνονται τώρα ότι διαπραγματεύονται συλλογική σύμβαση όταν είναι συνυπεύθυνοι με τα προηγούμενα χρόνια με τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που μας έφτασαν σε αυτά τα χάλια.

Το ίδιο ισχύει και για τους νέο εργοδοτικούς συνδικαλιστές τους συριζαίους συνδικαλιστές που και αυτοί καμώνονται ότι θέλουν το καλό των εργατών στηρίζοντας μία κυβέρνηση που δεν έχει ιερό και όσιο. Ξημεροβραδιάζεται ο πρέσβης σε διάφορες περιοχές της χώρας μετατρέποντας τη χώρα μας σε μία πελώρια στρατιωτική βάση.
Από τη μία δίνει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών στους Αμερικανούς στους Ευρωπαίους καπιταλιστές και από την άλλη στεγνώνει το λαό από τα ματωμένα πλεονάσματα.

Κανείς εργαζόμενος να μην πιστέψει τις κυβερνητικές εξαγγελίες και την προπαγάνδα. Κανείς εργαζόμενος να μην πιστέψει τα περιβόητα ευχολόγια των ημερών της ΠΑΣΚΕ της ΔΑΚΕ του ΜΕΤΑ τον τάχα ανεξάρτητων.

Στην ταξική ενότητα βρίσκεται η ελπίδα στη συσπείρωση στις επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο δουλειάς στη συσπείρωση γύρω από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΑΣΑ.
Στην ταξική συσπείρωση για μία καλύτερη ζωή για συλλογικές συμβάσεις που πραγματικά θα δίνουν τέτοιες αυξήσεις τέτοια δικαιώματα στους εργαζόμενους για να ζήσουν την οικογένειά τους χωρίς να είναι δούλοι στον 21ο αιώνα.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός