ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1

Αθήνα 02/05/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών χαιρετίζει την αγωνιστική στάση των εργαζομένων του κλάδου στην Απεργιακή κινητοποίηση της εργατικής πρωτομαγιάς.
Χαιρετίζουμε τη μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων σε λεωφορεία και τρόλεϊ που με την 24ωρη απεργία πήγαν ένα βήμα μπρος από τα σωματεία του χώρου.
Χαιρετίζουμε την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στη σταθερή τροχιά (ΜΕΤΡΟ-ΗΣΑΠ) στη στάση εργασίας.

Θλιβερή παραφωνία η πλήρης απραξία των Διοικήσεων των σωματείων στο ΤΡΑΜ.
Η πίεση των εργαζομένων στα σωματεία της σταθερής τροχιάς (ιδιαίτερα των απεργών στις 6 Νοέμβρη και στις 9 Απρίλη) έφερε τα πρώτα αποτελέσματα.
Επιβεβαιώθηκε το Π.Α.ΜΕ που καλούσε σε ενότητα και πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή καταιγίδα και στην πολιτική της καταστολής.Η επιτυχία της στάσης εργασίας στη σταθερή τροχιά κουρέλιασε στην πράξη την επιστράτευση. Δείχνει το δρόμο που οι εργαζόμενοι οφείλουν να βαδίσουν κόντρα στη μιζέρια και την απογοήτευση. Το δρόμο του αγώνα ενάντια στην πολιτική που συντρίβει τις ζωές μας.
Η 1η Μάη ήταν ενα μεγάλο βήμα. Χρειάζεται συνέχεια, συνέπεια και ταξική ενότητα για τις νέες μικρές και μεγάλες νίκες που μπορούμε να έχουμε.
Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα για την άρση της επιστράτευσης, για κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων, για τη μη ιδιωτικοποίηση της αστικής συγκοινωνίας, ενάντια στις απολύσεις.

Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Αστικών Συγκοινωνιών

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός