ΔΑΣ-ΟΑΣΘ: ΑΠΕΡΓΙΑ 1Η ΜΑΗ



ΑΠΕΡΓΙΑ 1Η ΜΑΗ

Συνάδελφοι-σσες, η περίοδος που διανύουμε είναι πυκνή σε εξελίξεις που θα καθορίσουν -τόσο οι γενικότερες όσο και οι ειδικότερες- το εργασιακό μας –και όχι μόνο- μέλλον.


Τα παραμύθια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περί δίκαιης ανάπτυξης-έξοδος από τα μνημόνια και «επιστροφής στην κανονικότητα» οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας τα ζουν στο πετσί τους καθημερινά και με βάση την εμπειρία τους των τελευταίων ετών μπορούν να κρίνουν και αυτούς αλλά και τους άλλους (ΝΔ) που ετοιμάζονται να τους αντικαταστήσουν.
Ειδικότερα στο χώρο της συγκοινωνίας η «επιστροφή στην κανονικότητα» μεταφράζετε σε συνέχιση επ’ αόριστο της τραγικής καθημερινότητας με τα «κομμένα» λεωφορεία, με τις απαράδεκτα μεγάλες αναμονές, τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα επικίνδυνων -για τη ζωή και την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων- βλαβών (π.χ. κομμένες μπάρες τιμονιού), την υπόστελέχωση κρίσιμων τομέων όπως η συντήρηση και η κίνηση.
Για τα μισθολογικά την πραγματικότητα την έχουν εμπεδώσει και οι πλέον δύσπιστοι απέναντι στις εκτιμήσεις που κάναμε ως ΔΑΣ σε ανακοίνωση μας τον Αύγουστο του 2017 όταν γράφαμε ότι: «οι εργαζόμενοι θα αντιμετωπίσουν μειώσεις 3,000,4,000,5,000 ακόμα και πλέον των 6,000 ευρώ το χρόνο στο ΕΤΗΣΙΟ ΜΕΙΚΤΟ εισόδημα τους»

Σε όλα αυτά τα προβλήματα κυβέρνηση και διοίκηση ΟΑΣΘ απαντάνε με υποσχέσεις:
1. Αγορά καινούργιων λεωφορείων αντιρυπαντικής τεχνολογίας. Γνωρίζουμε ότι με βάση τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν τα πρώτα από αυτά θα έρθουν μετά από 2 χρόνια !!
2. Αγορά μεταχειρισμένων λεωφορείων. Θα είναι παλαιάς τεχνολογίας που -αν και εφόσον αποκτηθούν- και αυτά σύντομα θα καταντήσουν όπως και τα υπόλοιπα.
Παράλληλα προωθούν την επαναιδιωτικοποίηση γραμμών του ΟΑΣΘ ενώ με τη μέθοδο βήμα προς βήμα σε συνέχεια των προηγούμενων χτυπημάτων στα μισθολογικά θα ακολουθήσουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων με την έναρξη της ΑΣΥΘ.ΑΕ και τη διαμόρφωση των νέων κανονισμών εργασίας στα πρότυπα της ΟΣΥ (πρώην ΕΘΕΛ). Υπενθυμίζουμε ότι εκεί οι συνάδελφοι στην κίνηση εργάζονται –πέραν της πενθήμερης- ΚΑΙ εξαήμερη εβδομάδα εργασίας.

Στις μεθοδεύσεις αυτές εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουμε σθεναρά με οργάνωση, συσπείρωση και
αγώνα, προβάλλοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς.
Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τις παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που στήριξαν το παλιό καθεστώς των μετόχων και τώρα στηρίζουν τις αποφάσεις της νέας διοίκησης.
Ούτε με παρατάξεις που δεν πατάνε στους χώρους εργασίας και η μόνη τους προβολή είναι μέσω internet.
Οι δράσεις , οι κινητοποιήσεις και ο αγώνας γίνονται στο δρόμο και όχι στο facebook.
Και στους δρόμους, στα πεζοδρόμια και τις πλατείες μαζική και οργανωμένη παρουσία έχει μόνο το ΠΑΜΕ.
Οι παρατάξεις της εργοδοσίας και της συνδικαλιστικής μαφίας (ΠΑΣΚΕ,ΔΑΚΕ,ΕΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ) σε ΓΣΕΕ-Ομοσπονδίες, Εργ. Κέντρα και συνδικάτα χρησιμοποιώντας κάθε αθέμιτο μέσο (ρουσφέτια, βολέματα, νόθους αντιπροσώπους, μπράβους, εργοδότες, golden boys) έχουν κάτσει στο σβέρκο της εργατικής τάξης της χώρας μας υπηρετώντας με συνέπεια κυβερνήσεις και εργοδότες για να μην υπάρχουν αντιδράσεις στην εφαρμοζόμενη πολιτική.
Καλούμε όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον να συσπειρωθούν με τη ΔΑΣ, το ΠΑΜΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν.
Τιμάμε όσους θυσιάστηκαν και αγωνίστηκαν για να έχουμε και να μιλάμε εμείς σήμερα για δικαιώματα.
ΠΑΜΕ κόντρα στη λήθη και τον εκφυλισμό που προωθεί η συνδικαλιστική μαφία.
Με απεργία και συμμετοχή στα μπλοκ του ΠΑΜΕ απαντάμε:

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ

Απεργιακή Συγκέντρωση την Τετάρτη 1-5 στις 10:30 π.μ. στο Αγ. Βενιζέλου

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός