Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Αγωνιστική απάντηση στη νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τα συνδικάτα – Όλοι στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη (VIDEO – ΦΩΤΟ)Πλατύ κάλεσμα απεργιακής απάντησης στο νομοσχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση χτυπά Συλλογικές Συμβάσεις και συνδικαλιστικά δικαιώματα, απηύθυνε το συλλαλητήριο δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων στην Αθήνα ύστερα από το κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Σωματεία και Ομοσπονδίες, εργαζόμενοι από διαφορετικούς κλάδους και χώρους δουλειάς έστειλαν με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση στα Προπύλαια και στην πορεία, που πέρασε από το υπουργείο Εργασίας και κατέληξε στη Βουλή, ένα πρώτο μήνυμα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Η συνέχεια θα δοθεί με την πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα θα γίνει στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.

«Καμιά ανοχή στην ανάπτυξή τους – Οργάνωση κι αγώνας για την ανατροπή τους», φώναξαν οι διαδηλωτές, καθώς η νέα επίθεση έχει δρομολογηθεί μέσα από τις διατάξεις του πολυδιαφημισμένου «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου της κυβέρνησης. «Για την ανάπτυξή τους και τις επενδύσεις, μας θέλουνε δούλους χωρίς διεκδικήσεις», ήταν το σύνθημα που συνόψισε το περιεχόμενο της «ανάπτυξης» που μοιράζει «δώρα» στους επιχειρηματικούς ομίλους και πετσοκόβει τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.

Κι επειδή η απαλλαγή επιχειρηματιών και επενδυτών από τα «βαρίδια» των δικαιωμάτων των εργαζομένων απαιτεί το τσάκισμα της οργάνωσης και της απεργίας, η συγκέντρωση διαμήνυσε: «Θέλουν να τελειώνουν με τα σωματεία – Δεν τους παραδίδουμε μητρώα και απεργία». Μάλιστα, η προειδοποίηση «Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα» αποτυπώθηκε και στη φράση που σχημάτισαν, με τα μπλουζάκια που φορούσαν, νέοι εργαζόμενοι στην κεφαλή της πορείας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η ΟΓΕ, το ΜΑΣ και η ΟΒΣΑ ενώ το δικό της «παρών» έδωσε και η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ. Επίσης, παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ.

Έξω από το υπουργείο Εργασίας εργαζόμενοι από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ παρουσίασαν ένα σατυρικό δρώμενο. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο σημερινός υπουργός, Γ. Βρούτσης, και η προκάτοχός του στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΕΒ που τους έδινε οδηγίες και έκανε παρατηρήσεις, ο πάντα πρόθυμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του πρόεδρος της ΓΣΕΕ με τις απαραίτητες … μαϊμούδες. Μόνο εμπόδιο στις φιλότιμες προσπάθειες υπουργών και εργατοπατέρων να υπηρετήσουν τη μεγαλοεργοδοσία, οι εργαζόμενοι που εμφανίστηκαν και σκόρπισαν το …πηγαδάκι τους. (Δείτε βίντεο εδώ)

«Σωματεία ταξικά στα χέρια εργατών, όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών», απαίτησε η διαδήλωση κατευθυνόμενη στη Βουλή.

Η συγκέντρωση στα Προπύλαια

Στη συγκέντρωση στα Προπύλαια όπου χαιρέτισε ο Χάρης Σμυρνιώτης αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας και ο οποίος μετέφερε την απόφαση της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη. (Δείτε βίντεο εδώ)

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιώργο Στεφανάκη πρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων σε Επισιτισμό – Τουρισμό – Ξενοδοχεία Ν. Αττικής και μέλος της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό. «Σήμερα αποτελεί μονόδρομο, για κάθε εργαζόμενο, για κάθε συνδικαλιστή, να δώσει τη μάχη ώστε τα σχέδια της εργοδοσίας και του κράτους να μείνουν στα χαρτιά» τόνισε προσθέτοντας ότι «μπαίνουμε για τα καλά στη μάχη, για την επιτυχία της απεργίας στις 24 του Σεπτέμβρη, για να κλιμακώσουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, την απάντηση των εργαζομένων, στην κυβέρνηση και την εργοδοσία».

Επεσήμανε πως «συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την προσπάθεια για να δυναμώσουν τα συνδικάτα, να οργανωθούν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο, σε κάθε επιχείρηση. Να πυκνώσουν οι συσκέψεις, οι συνελεύσεις, η συλλογική δράση! Αυτά είναι τα όπλα μας και δεν τα παραδίδουμε. Στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι την απεργία να φτάσουμε παντού το κάλεσμα των συνδικάτων, των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων. Να μη χαθεί ούτε μία μέρα στην προετοιμασία για την επιτυχία της απεργίας. Όλοι στη μάχη! Συνεχίζουμε!». 

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν σε Θεσσαλονίκη, πόλεις της Κρήτης, τα Γιάννενα, Καλαμάτα και άλλες πόλεις της χώρας.

 

 

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 767377Συνολικές αναγνώσεις:
  • 132Αναγνώσεις σήμερα:
  • 353492Συνολικοί επισκέπτες:
  • 83Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ