Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

«Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία!» – Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια σε πλειστηριασμό (VIDEO – ΦΩΤΟ)«Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία» το μήνυμα που έστειλε το ΠΑΜΕ με τη σημερινή του κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό που προωθείται για λογαριασμό της Eurobank.

Το πρωί έγινε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στην Αθήνα, στην οδό Όθωνος, (δείτε βίντεο εδώ) ενώ οι διαδηλωτές έγραψαν με μπογιά στα κατεβασμένα ρολά της τράπεζας συνθήματα όπως «Κάτω τα ξερά σας από τα σπίτια του λαού» και «Κοράκια, ληστές, αρπαχτικά».

«Η κρατική καταστολή της κυβέρνησης δεν θα περάσει. Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», έγραφε το πανό του ΠΑΜΕ.

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», σημείωνε στο πανό της η Επιτροπή Αγώνα Ελληνικού – Αργυρούπολης. Σε «οργάνωση και αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών νοικοκυριών», καλεί με άλλο του πανό το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Σε κλιμάκωση της πάλης το επόμενο διάστημα κάλεσε ο Βάλσαμος Συρίγος από την Επιτροπή κατά των πλειστηριασμών του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας «Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μην πάρουν τα αρπαχτικά, οι τραπεζίτες τα σπίτια του κόσμου». Κατήγγειλε τον εμπαιγμό της τράπεζας και κάλεσε τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα να απευθύνονται στην Επιτροπή του ΠΑΜΕ.

Νωρίτερα είχε καταγγείλει την ολιγωρία της διοίκησης της τράπεζας να απαντήσει στους διαδηλωτές οι οποίοι ζήτησαν συνάντηση προσθέτοντας ότι στόχος είναι να περάσει η ώρα για να προχωρήσει ο πλειστηριασμός.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Τράπεζα ισχυριζόταν πως θα σταματήσει τον πλειστηριασμό, ενώ στο σύστημα φαινόταν «ανοιχτός».

Ο οφειλέτης που είναι επαγγελματίας (αγρότης) έχει κάνει επανειλημμένως προσπάθεια να ρυθμίσει το χρέος του. Η τράπεζα επιδεικτικά αρνείται να προχωρήσει σε ρύθμιση για το ακίνητο που βρίσκεται στο Ελληνικό, το οποίο εκτός του καταστήματος περιέχει και την πρώτη κατοικία των γονιών του. Πριν από λίγους μήνες, στην προσπάθεια να έρθουν σε διαπραγμάτευση, η τράπεζα για να ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση ζήτησε 40.000 ευρώ. Ο οφειλέτης είδε ξαφνικά το ακίνητό του στους πλειστηριασμούς, ενώ εκκρεμεί δικαστήριο για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η τράπεζα.

ΠΑΜΕ: Το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» οδηγός της πάλης
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της σχεδιασμένης προσπάθειας των τραπεζιτών, οι οποίοι επιδιώκουν να ξεσπιτώσουν χιλιάδες οικογένειες, ώστε να αυγατίσουν τα κέρδη τους αξιοποιώντας πλήρως το «οπλοστάσιο» και τη στήριξη των κυβερνήσεων της ΝΔ αλλά και πριν του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τραπεζίτες που κρυβόντουσαν κλειδαμπαρωμένοι στα γραφεία τους απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι καλά τους έχει βαφτίσει ο λαός μας ΚΟΡΑΚΙΑ και ΛΗΣΤΕΣ, που πίνουν το αίμα του κοσμάκη.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ιδιαίτερα την προκλητική στάση της κυβέρνησης και της EUROBANK, που γέμισαν το Σύνταγμα με δυνάμεις καταστολής, ασφαλίτες και διάφορους «μισθοφόρους», με μόνο στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και το ξεσπίτωμα μιας οικογένειας. Μάλιστα, ήταν τέτοιος ο ζήλος των ασφαλιτών, που επιχείρησαν να ακολουθήσουν τους εργαζόμενους και όταν αποχωρούσαν συγκροτημένα από την κινητοποίηση.

Τα φαινόμενα των πλειστηριασμών θα πληθύνουν. Γι΄ αυτό και καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, όσους επιδιώκουν οι τράπεζες να αρπάξουν το βιος τους να έρθουν σε επαφή με την Επιτροπή του ΠΑΜΕ κατά των Πλειστηριασμών στα παρακάτω τηλέφωνα: 210 3301847, 210 3301842, 210 3833786.

Απέναντι στο ενιαίο αυτό μέτωπο τραπεζιτών – κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες έχουμε τα όπλα της Συλλογικής Πάλης και της Αλληλεγγύης.

Το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» να γίνει οδηγός της πάλης των συνδικάτων σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά».

 

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 778100Συνολικές αναγνώσεις:
  • 32Αναγνώσεις σήμερα:
  • 357270Συνολικοί επισκέπτες:
  • 9Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ