ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Σύσκεψη στις 9 Γενάρη για την οργάνωση του απεργιακού αγώνα για την Ασφάλιση



Πλατύ κάλεσμα σε Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και συνδικαλιστές να πάρουν μέρος στη σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης και την ενίσχυση του απεργιακού μετώπου για τη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Η σύσκεψη θα γίνει την Πέμπτη 9 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει για ψήφιση στη Βουλή το άθλιο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό μέσα στο Γενάρη. Ηδη πολλές Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, πολλά Σωματεία σε όλη την Ελλάδα έχουν ανακοινώσει αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα με απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Αυτές οι αποφάσεις πρέπει να πολλαπλασιαστούν», τονίζει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του.

«Στο επίκεντρο της επίθεσης που προετοιμάζει η ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη και γκρεμίζοντας ό,τι δεν είχε προλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, η διατήρηση των χαμηλών ποσοστών αναπλήρωσης και οι συντάξεις φτωχοκομείου στο πλαίσιο μόνο της «εθνικής εγγυημένης σύνταξης». Το τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων θα εκτιναχτεί, με στόχο τα δισ. ευρώ που είναι χρήματα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών και των συνταξιούχων, να περάσουν στα γεράκια της ιδιωτικής ασφάλισης», σημειώνει το ΠΑΜΕ.

«Δεν έχουμε δικαίωμα να παραδώσουμε στη νέα γενιά εργαζομένων μια εργασιακή κόλαση και μια διαρκή ανασφάλεια. Οι επόμενοι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και συνολικά το λαό για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων θα είναι ακόμα πιο μαζικοί, ακόμα πιο δυνατοί. Η καταστολή και τα σχέδια περιορισμού των διαδηλώσεων δεν μας τρομάζουν», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός