Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Καλούν σε συγκεντρώσεις στις 6 Φλεβάρη για την προετοιμασία απεργίας για το ΑσφαλιστικόΦωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Σε συγκεντρώσεις στις 6 Φλεβάρη για την προετοιμασία απεργίας ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο καλούν σωματεία της Αττικής.

Το αγωνιστικό κάλεσμα των Σωματείων έχει ως εξής:

«Όλοι και όλες στην απεργία. Καμία ώρα χαμένη. Με όλες μας τις δυνάμεις προετοιμάζουμε την απεργία στους χώρους δουλειάς. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους να δώσουν ένα νέο χτύπημα στα δικαιώματά μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αμέσως μετά τις περικοπές που ψήφισε στον Κρατικό Προϋπολογισμό ύψους 220 εκατ. ευρώ σε κύριες και επικουρικές συντάξεις για το 2020, όχι μόνο δεν κατάργησε το νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387/16), όπως κάλπικα υποσχόταν προεκλογικά, αλλά με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο που φέρνει στη Βουλή τον εφαρμόζει πλήρως και τον θωρακίζει νομικά παραπέρα για να ενταφιάσει και τις δικαστικές διεκδικήσεις.

Με το νέο νόμο:

Διατηρούνται τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια ή στα 62 χρόνια με 40(!!!) χρόνια υπηρεσίας για άντρες και γυναίκες.

Η επικουρική ασφάλιση και το εφάπαξ ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή τους, όπως προβλέπεται από το νόμο Κατρούγκαλου με τους “τρεις πυλώνες”, δηλαδή την ιδιωτική ασφάλιση.

Παγιώνονται στο διηνεκές οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που έφτασαν στο 50%, όπως και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι μειώσεις έφτασαν στο 42%.

Με το νέο νόμο καταργούνται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη.

Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στην εθνική σύνταξη των 384 ευρώ. Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του ν. Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια εργασίας.

Διατηρείται η λεηλασία των 80 δισ. ευρώ που έγινε διαχρονικά στα ασφαλιστικά ταμεία και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για να επιστραφούν τα κλεμμένα.

Καταργούνται τα ΒΑΕ για μια σειρά κατηγορίες εργαζομένων.

Διεκδικούμε:

Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου – Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.

Δημόσια δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας.

Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες.

Επέκταση των ΒΑΕ, ούτε σκέψη για κατάργηση. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία όλα τα κλεμμένα.

Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία, στην κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ιδιωτικοποίησή της».

Οι συγκεντρώσεις στις 6 Φλεβάρη
– Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί στην Αθήνα, στα Προπύλαια, στις 6.30 μ.μ. τα Παραρτήματα Κέντρου και Βύρωνα – Ζωγράφου. Στον Πειραιά, στην πλατεία Κοραή, στις 6.30 μ.μ. το Παράρτημα Πειραιά. Στο Περιστέρι, στην πλατεία Δημαρχείου, στις 6.30 μ.μ. τα Παραρτήματα Αιγάλεω, Περιστερίου, Ιλίου, Μενιδίου. Στην Καλλιθέα, στην πλατεία Δαβάκη, στις 6.30 μ.μ. τα Παραρτήματα Καλλιθέας και Νοτιοανατολικών. Στη Νέα Ιωνία, στην πλατεία Σημηριώτη, στις 6.30 μ.μ. τα Παραρτήματα Ν. Ιωνίας και Βορειοανατολικών.

– Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί στην Αθήνα, στα Προπύλαια, στις 6.30 μ.μ. (κεντρική διοίκηση του Συλλόγου) και στο Περιστέρι στην πλ. Δημαρχείου, στις 6.30 μ.μ. (τα παραρτήματα του Περιστερίου και του Μενιδίου).

– Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής καλεί στην Αθήνα, στα Προπύλαια, στις 6.30 μ.μ. (η κεντρική διοίκηση του Συνδικάτου και τα επιχειρησιακά σωματεία στα ξενοδοχεία), στον Πειραιά, στην πλατεία Κοραή, στις 6.30 μ.μ. το παράρτημα Πειραιά, στο Περιστέρι, στην πλατεία Δημαρχείου, στις 6.30 μ.μ. το παράρτημα του Δυτικού Τομέα της Αθήνας, στην Καλλιθέα, στην πλατεία Δαβάκη, στις 6.30 μ.μ. το παράρτημα του Νότιου Τομέα της Αθήνας, στη Ν. Ιωνία, στην πλατεία Σημηριώτη, στις 6.30 μ.μ., το παράρτημα του Βόρειου Τομέα της Αθήνας.

– Τα Σωματεία του Πειραιά καλούν στην πλατεία Κοραή του Πειραιά, στις 6.30 μ.μ.

– Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καλεί στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία του Γέρακα.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 798772Συνολικές αναγνώσεις:
  • 212Αναγνώσεις σήμερα:
  • 369110Συνολικοί επισκέπτες:
  • 151Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ