Συγκέντρωση στο κτίριο της ΓΣΕΕ ενάντια στην υπονόμευση της απεργίας από την ηγετική ομάδα της Συνομοσπονδίας (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην υπονόμευση της απεργίας από την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που έχουν κηρύξει για τις 18 Φλεβάρη, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, συνδικάτα και σωματεία σε όλη τη χώρα, ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας έξω από το κτίριο της Συνομοσπονδίας, μέλη Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων, ανταποκρινόμενα στο σχετικό κάλεσμα της ΔΑΣ.

Με ευρηματικό τρόπο, με συνθήματα και πανό, τα μέλη των συνδικάτων κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 18 Φλεβάρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων εκείνη την ημέρα σε όλη τη χώρα.

«Όλοι και όλες στην απεργία στις 18 Φλεβάρη. Να αποσυρθεί ο νόμος – «λαιμητόμος» Κατρούγκαλου – Βρούτση», έγραφε το πανό των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων και των Συνδικάτων, ενώ κόλησαν και αφίσα στην οποία αναγράφεται: «Υπουργείο Εργασίας – Παράρτημα ΣΕΒ», με τις φωτογραφίες των Γ. Παναγόπουλου και Γ. Βρούτση.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν είναι: «Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο. Φέρνουν νέο νόμο-«λαιμητόμο»». Και «Θέλουν να μας στείλουν απ’ τη δουλειά στον τάφο. Οργάνωση παντού να ‘ρθουν τα πάνω – κάτω».

Παράλληλα, κατήγγειλαν την αθλιότητα της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που έχει ξεπεράσει κάθε όριο, καθώς εργολάβοι ιδιωτικής εταιρίας security απαγόρευσαν την είσοδο και την έξοδο από το κτίριο της ΓΣΕΕ σε μέλη της διοίκησης.

Με το σύνθημα, «Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών», υποδέχτηκαν οι συγκεντρωμένοι, την είσοδο των εργατοπατέρων και τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, στο κτίριο της Συνομοσπονδίας. (Δείτε εδώ video).

Ομιλία του Νίκου Μαυροκέφαλου

Μιλώντας στην κινητοποίηση, ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ανάφερε τα εξής:

«Βρισκόμαστε εδώ μέλη διοικήσεων Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων για να διαδηλώσουμε ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο Βρούτση – Κατρούγκαλου που προωθεί η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την πλειοψηφία των ΓΣΕΕ, η οποία εκπληρώνει το βρώμικο ρόλο που της έχουν αναθέσει κυβέρνηση – εργοδοσία. Χθες, το συνέδριο του ΕΚΑ επιβεβαίωσε την απόφαση για απεργία στις 18 Φλεβάρη και την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, απέναντι σ’ αυτή την επίθεση, μας λέει ότι είναι μικρό το κακό, ότι δεν έγινε και τίποτα. Μας λένε δηλαδή ότι είναι μικρό το κακό να δουλεύει κανείς 40 χρόνια, ότι είναι μικρό το κακό να δουλεύεις μέχρι τα 67 χρόνια για να πάρεις μια σύνταξη «πτωχοκομείου». Ότι είναι μικρό το κακό, η συγχώνευση του ΕΤΕΑΕΠ και η αρπαγή 7 δισ. ευρώ. Γι’ αυτό η εργοδοσία και η κυβέρνηση θέλουν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να μείνει ακούνητη. Γι’ αυτό συνεδριάζει για να εμποδίσει την απεργία, για να κάνει συνέδριο με νόθους και την εργοδοσία μέσα. Εμείς δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη της επιτυχίας της απεργίας στις 18 Φλεβάρη».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός