Αποφασιστικό μήνυμα στέλνει το ογκώδες απεργιακό συλλαλητήριο στην Αθήνα – Ξεκίνησε η μεγάλη πορεία (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Με συνθήματα όπως «Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, φέρνουν νέο νόμο-λαιμητόμο», «Εργάτη μπορείς, και αν το καταλάβεις, θα γίνεις ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγεις» και «Ασφάλιση για όλους, σταθερή εργασία. Να πληρώσει τώρα η εργοδοσία» χιλιάδες απεργοί μαζί με χιλιάδες συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και νέες ανηφορίζουν προς το Σύνταγμα και τη Βουλή μέσω της κατάμεστης Πανεπιστημίου.

Με ένα ογκώδες απεργιακό συλλαλητήριο δίνουν αποφασιστικό μήνυμα απέναντι στην αντιασφαλιστική επίθεση. Απέναντι στην κυβέρνηση που μιλάει για εργατοπατέρες και συνδικαλιστικό παραλογισμό. Δίνουν απάντηση στους πραγματικούς εργατοπατέρες της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που προσπάθησαν μάταια να μην κουνηθεί φύλλο.

Με τα συνθήματά τους, με τα πανό τους ξεκαθαρίζουν ότι τα αιτήματά τους για την Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι «εκτός λογικής», όπως λέει η κυβέρνηση, είναι οι σύγχρονες εργατικές – λαϊκές ανάγκες από τη διεκδίκηση των οποίων δεν κάνουν πίσω.

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται το πανό «Να αποσυρθεί ο νόμος-λαιμητόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση» και ακολουθεί το γιγαντοπανό των Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων με το αίτημα για αποκλειστικά δημόσια υποχρεωτική Ασφάλιση για όλους.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός