Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Να χορηγηθούν άδειες με αποδοχές και ασφάλιση στους εργαζόμενους γονείς«Απαιτούμε και πιέζουμε έτσι ώστε άμεσα η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας να αποφασίσει τη χορήγηση άδειας με αποδοχές και ασφάλιση, πέρα της καλοκαιρινής, για τους εργαζόμενους γονιούς που τα παιδιά τους δεν μπορούν να πάνε, με απόφαση της κυβέρνησης στο σχολείο». Αυτό επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Τύπου Χάρτου μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στα σχολεία για 14 ημέρες σαν μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό.

Ωστόσο, τονίζει ότι τόσο αυτή η απόφαση «όπως και τα υπόλοιπα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν προστατεύουν τους εργαζόμενους γονείς. Δεν απαντούν στο εύλογο ερώτημα και την ανησυχία χιλιάδων εργαζόμενων, τι θα τα κάνουν τα παιδιά όσες μέρες θα είναι κλειστά τα σχολεία».

Παράλληλα ζητά από την εργοδοσία κάθε επιχείρησης «να διευκολύνει τους εργαζόμενους γονείς με επανεξέταση των βαρδιών, όπου αυτές υπάρχουν, να δοθούν γονικές άδειες, όπως ορίζει ο νόμος και επιπλέον άδειες με αποδοχές για όσο διάστημα χρειάζεται».

Καταλήγοντας καλεί «τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες του κλάδου να έρθουν σε επαφή με το Συνδικάτο για να μπορέσουμε οργανωμένα να αντιμετωπίσουμε αυτή την εξέλιξη, να μην υποχωρήσουν και να μην δεχθούν καμιά λύση – πρόταση της εργοδοσίας για απλήρωτη άδεια, εκ περιτροπής εργασίας κ.ά.».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 779141Συνολικές αναγνώσεις:
  • 31Αναγνώσεις σήμερα:
  • 357640Συνολικοί επισκέπτες:
  • 29Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ