Καταγγελία του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και του Σωματείου Κατεργασίας Ξύλου για την πλήρη αδιαφορία της Κυβέρνησης και των αρμόδιων υπηρεσιών στο αίτημα μας για το θέμα της εξάπλωσης του κορονοϊούΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την πλήρη αδιαφορία της Κυβέρνησης και των αρμόδιων υπηρεσιών (Υπουργεία , Υγειονομικές Αρχές , Περιφέρεια κ.λ.π.) απέναντι στο αίτημα που διατυπώσαμε σε προηγούμενο έγγραφό μας (Α.Π. 31/2020), με αφορμή το θέμα της εξάπλωσης του κορονοιού (GOVID-19) και στη χώρα μας και συγκεκριμένα την πραγματοποίηση ελέγχου στο Πλοίο RIGEL II , της Πλοιοκτήτριας Εταιρείας VENTOYRIS FERRIES , το οποίο κατέπλευσε από Ιταλία και έδεσε στο Πέραμα στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και για το οποίο έχουν εκδοθεί άδειες για εκτέλεση ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών .

Παρά την σοβαρότητα της κατάστασης οι Λιμενικές Αρχές , προφανώς μετά από εντολή της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου Ναυτιλίας ,αρνούνται να αναστείλουν τις άδειες μέχρι την πραγματοποίηση ελέγχου στο Πλοίο , κάτι που όπως είναι προφανές θέτει σε κίνδυνο την υγεία των εκατοντάδων εργαζομένων σε άλλα επισκευαζόμενα Πλοία, αλλά και των πληρωμάτων τους και κατ’ επέκταση των κατοίκων των γύρω περιοχών.

Η απάντηση που λάβαμε από την Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Υγείας και κοινωνικής μέριμνας ήταν μια κοινοποίηση προς όλους τους αρμόδιους της γενικής οδηγίας του ΕΟΔΥ που αφορά πληρώματα Πλοίων σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος εν πλω .

Επανερχόμαστε και ζητάμε με την διαδικασία του κατεπείγοντος την ανάληψη όλων των απαραίτητων ενεργειών από την πλευρά της Κυβέρνησης και των αρμόδιων υγειονομικών αρχών για τον έλεγχο του συγκεκριμένου Πλοίου αλλά και όσων καταπλέουν από διάφορα Λιμάνια και κυρίως από την Ιταλία , όπου σε καθημερινή βάση εκτελούνται δρομολόγια , εφόσον και επίσημα ανακοινώθηκε πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός