ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤIΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ: Καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση εργαζομένου από την εταιρεία «ΣΤΑΜΟΥ»



Την «καταχρηστική και εκδικητική απόλυση του συνάδελφου Γεωργίου Γ. από την εταιρεία «ΣΤΑΜΟΥ»» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής – Βοιωτίας και νήσων Αργοσαρωνικού.

Όπως επισημαίνει «ο συνάδελφος όντας οδηγός για 14 χρόνια στην επιχείρηση προσέφερε αδιαμαρτύρητα τις υπηρεσίες του» και τονίζει ότι «το τελευταίο διάστημα και ενώ βρισκόταν σε άδειες εξαιτίας προβλήματος υγείας που προήλθε από τις συνθήκες εργασίας που υπάρχουν στην εν λόγω εταιρεία δεν του επιτρεπόταν να ασκεί τα καθήκοντα του οδηγού, με αποτέλεσμα να έχουμε προσπάθεια από την πλευρά της επιχείρησης να μεταβάλει βλαπτικά προς τον εργαζόμενο την σύμβαση του υποβιβάζοντας σε εργάτη».

Έτσι, αναφέρει, αποδεικνύεται «ότι μπροστά στα κέρδη τους δεν βάζουν ούτε την υγεία, ούτε την προσωπικότητα, ούτε καν το θέμα βιοπορισμού του εργαζόμενου», απαιτεί την ακύρωση της απόλυσης «και την τοποθέτησή του σε όποιο πόστο κρίνει η εταιρεία με την ιδιότητα του οδηγού πάντα και για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι της αποκατάστασης της υγείας του» και προειδοποιεί «την εργοδοσία ότι θα βρει μπροστά της το ταξικό κίνημα αν δεν προχωρήσει στην ακύρωση της απόλυσης και δεν σταματήσει την τρομοκρατία προς τους εργαζομένους».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός