Μήνυμα αλληλεγγύης από την Ιταλία στους εμποροϋπάλληλους της Ελλάδας



Η συνδικαλιστική οργάνωση USB με μήνυμα της στο ΠΑΜΕ εκφράζει την στήριξη της στην πρωτοβουλία για Μέρα Δράσης των εργαζομένων στα Σουπερ Μάρκετ στις 15 Απρίλη. Στο μήνυμα σημειώνει:

«Στηρίζουμε τους εργαζομένους του εμπορίου στην Ελλάδα, για μέτρα υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ εργάζονται με αυτοθυσία, για να εξυπηρετούν τους καταναλωτές ώστε να μην λείψει τίποτα από τα σπίτια του κόσμου. Αλλά αυτοί οι εργαζόμενοι έχουν επίσης ζωή, έχουν οικογένειες, έχουν τους ίδιους φόβους, τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανάγκες που έχουμε όλοι. Χρειάζονται προστασία: με μάσκες, γάντια και ακόμη και ειδικά γυαλιά, απόσταση μεταξύ τους και απόσταση από τους πελάτες. Στην Ιταλία ζητήσαμε επίσης προστασία των εργαζομένων στον τομέα του εμπορίου, και προχωρήσαμε σε γενική απεργία στις 25 Μαρτίου. Στη Γαλλία, πραγματοποιήθηκε απεργία στα σούπερ μάρκετ στις 8 Απριλίου, με τίτλο «απεργία για να σώσει ζωές». Υγεία και ασφάλεια πριν τα κέρδη είναι το σύνθημα των εργαζομένων και των ανθρώπων, πρέπει να πολεμήσουμε σε αυτές τις συνθήκες για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να ζούμε.

Τα συνδικάτα των εργαζομένων σε σούπερ μάρκετ, εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, σε επιχειρήσεις και βιομηχανίες σε όλη την Ελλάδα θέτουν την Τετάρτη 15 Απριλίου ως ημέρα παρέμβασης και δράσης, ενημέρωσης και συζήτησης στους χώρους εργασίας των αλυσίδων των σούπερ μάρκετ. Διατηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, στελέχη, μέλη του ΠΑΜΕ θα πάνε στα καταστήματα, στην αρχή των βάρδιων, σε διαλείμματα, στο σχόλασμα. Να αναδείξουν τα αιτήματα για Μέσα Προστασίας, να υποστηρίξουν τους συναδέλφους στα σούπερ μάρκετ, να καταγγείλουν την αυθαιρεσία των εργοδοτών.

Το ΠΑΜΕ καλεί συναδέλφους στα σούπερ μάρκετ να υπερασπιστούν τη ζωή τους, τη ζωή των οικογενειών τους. Να αναδείξουν τα θέματα προστασίας της υγείας τους και των δικαιωμάτων τους.

Κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος ενάντια στην πανδημία. Σε όλη την Ελλάδα-15 Απριλίου το ΠΑΜΕ στηρίζει την Μέρα Δράσης των Εργαζομένων σε Εμπόριο-Σούπερ Μάρκετ

Η USB είναι μαζί σας στους αγώνες σας»

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός