Συνδικάτα Μετάλλου: Αγωνιστικό κάλεσμα σε όλα τα σωματεία του κλάδου σε όλη την Ελλάδα για Πανελλαδική ημέρα δράσης στις 18/06



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η κατάσταση στη ζωή της εργατικής τάξης, στις ζωές μας, χειροτερεύει καθημερινά. Έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση, η οποία και μετά την πανδημία συνεχίζει να ψηφίζει αντεργατικά μέτρα, όπως αναστολή εργασίας, εκ περιτροπής εργασία, απολύσεις, δίνοντας ζεστό χρήμα στους βιομηχάνους και άγχος, ανασφάλεια για όλους εμάς.

Στη ΛΑΡΚΟ οι εργαζόμενοι βρίσκονται πάνω από 6 μήνες σε κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα της επιχείρησης και του ορυκτού πλούτου της χώρας, στα Ναυπηγεία συνεχίζεται η αγωνία των συναδέλφων για την επόμενη μέρα με τους υποψήφιους μεσσίες αγοραστές να δημιουργούν νέες αυταπάτες για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων, στην ΕΑΒ συνεχίζονται οι περικοπές στους μισθούς και η ομηρία δεκάδων συμβασιούχων, στα ΕΑΣ συνεχίζεται η συρρίκνωση του εργοστάσιου και για να βγαίνει η δουλειά εκμεταλλεύονται εργαζόμενους με συμβάσεις λίγων εβδομάδων που μαθαίνουν το προηγούμενο βράδυ με μήνυμα αν ανανεώνονται, στον Όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο με ατέλειωτες υπερωρίες με ότι συνεπάγεται για την ασφάλεια των συναδέλφων, στη ΣΝΑΙΝΤΕΡ μετά το λουκέτο που αποφάσισε η επιχείρηση, 100 οικογένειες μένουν στο δρόμο και τα καταγεγραμμένα γεγονότα από χώρους δουλειάς δε τελειώνουν.

Με βάση την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους χώρους δουλειάς τα ταξικά συνδικάτα που υπογράφουν την παραπάνω ανακοίνωση παίρνουν την πρωτοβουλία και απευθύνουν αγωνιστικό κάλεσμα σε όλα τα σωματεία του κλάδου σε όλη την Ελλάδα για να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας βάζοντας ως πρώτο σταθμό Πανελλαδική ημέρα δράσης στις 18/06. Θέλουμε μέχρι τότε αυτή η ανακοίνωση, το πλαίσιο πάλης που περιγράφουμε, συνολικά να εμπλουτιστεί μέσα από συζήτηση, να συντονιστούμε και να προχωρήσουμε σε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα εκείνη τη μέρα.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να συστρατευτεί με τις ταξικές δυνάμεις, με τα σωματεία και τα συνδικάτα που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ, να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής στην πανελλαδική ημέρα δράσης στις 18/6/2020 με πλαίσιο πάλης:

Κατάργηση των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών διατάξεων.
Εισόδημα για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς κατά 10% στις αποδοχές. Κανείς μεταλλεργάτης κάτω από τα 830€. Όλος ο κλάδος στα ΒΑΕ.
Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους.
Κρατική χρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ»

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός