Καταγγελία του Συνδικάτου Φαρμάκου για τα ΜΑΤ στην ΠΡΟΦΑΡΜ



Tο συνδικάτο μας καταγγέλλει την διοίκηση της εταιρίας ΠΡΟΦΑΡΜ  που διευθύνεται από τον γραμματέα του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκών, η οποία για άλλη μια φορά χρησιμοποίησε τους κατασταλτικούς μηχανισμούς (ΜΑΤ ) με την στήριξη της κυβέρνησης, απέναντι στους εργαζόμενους. Από την στιγμή που τρείς φορές προσέφυγαν στα δικαστήρια και δεν δικαιώθηκαν, χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ.

Στην προσπάθεια της εταιρίας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, ώστε να μην συμμετέχουν στην στάση εργασίας που εξήγγειλε το συνδικάτο μας για όσες φαρμακαποθήκες παραβίαζαν το πενθήμερο και οκτάωρο, εκτός από τις εφημερεύουσες φαρμακαποθήκες που είχαν οριστεί κατά την ημέρα του Σαββάτου. Γίνεται για άλλη μια φορά φανερό ότι η «δημοκρατία» τους σταματάει έξω από τις πύλες των χώρων δουλειάς. Όσο προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι όλοι είμαστε μια οικογένεια, η ίδια η πραγματικότητα και η πρακτική των εργοδοτών τους διαψεύδει.

Εμείς τους ξεκαθαρίζουμε ότι ούτε η παρουσία των κατασταλτικών μηχανισμών, ούτε η προσπάθεια να επιβάλλουν με δικαστικές αποφάσεις την απαγόρευση των κινητοποιήσεων του συνδικάτου, θα εμποδίσουν τον αγώνα που δίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι , για να υπερασπίσουν τα δικαιώματα τους.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις του συνδικάτου, η συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων από χώρους δουλειάς τους έχει τρομάξει, γιατί μέχρι σήμερα τους έχουμε δημιουργήσει σοβαρά εμπόδια στην υλοποίηση αντεργατικών μέτρων. Για αυτό προσπαθούν με την τρομοκρατία και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς να εμποδίσουν την δράση μας.

Αποδείξαμε στην πράξη ότι δεν είναι ανίκητοι η κυβέρνηση και εργοδότες μαζί με τους μηχανισμούς τους, ότι το συνδικάτο με την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων μπορεί να εμποδίσει αντεργατικά μέτρα, μπορεί να διεκδικήσει δικαιώματα. Εμείς θα συνεχίσουμε σταθερά και αταλάντευτα την μάχη, για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας, στην διεκδίκηση υπογραφής κλαδικής σύμβασης που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Η καλύτερη απάντηση απέναντι σε εργοδότες, κυβέρνηση και δημοτικές αρχές θα είναι η μαζική συμμέτοχη στην συγκέντρωση της Δευτέρας 29-06-2020 στις 17.00 στο Γκάζι ( οδός Πειραιώς ) για να απαιτήσουμε από την δημοτική αρχή να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση για το άνοιγμα των φαρμακαποθηκών τα Σάββατα.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός