ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΣΤ!!!



22-8-2020

Κάτω από τη συνεχή πίεση των εργαζομένων, με πρωτοβουλία των δυνάμεων της Δ.Α.Σ, οι διοικήσεις των εταιρειών στα μέσα μαζικής μεταφοράς έδωσαν την έγκριση να πραγματοποιούνται τεστ στους εργαζόμενους που επιστρέφουν από την καλοκαιρινή τους άδεια.

Η εξέλιξη αυτή από τη μία, αποδεικνύει τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι όταν απαιτούν συντονισμένα και από την άλλη την αλαζονεία και την αδιαφορία της κυβέρνησης να προστατέψει πραγματικά το λαό μας.

Τώρα πια που δυσκολεύονται να διαχειριστούν με ψέματα την μεγάλη διασπορά του ιού σε πανεθνικό επίπεδο, αναγκάζονται να πάρουν ορισμένα μέτρα τα οποία έπρεπε να τα εφαρμόσουν από την πρώτη στιγμή.
Όμως δεν υπάρχει συγχωροχάρτι για την άρνηση των διοικήσεων να ακούσουν εργαζόμενους και επιβάτες σε μέτρα που πρότειναν για την προστασία της υγείας τους, όπως π.χ. η δημιουργία ανεξάρτητου χώρου για τους οδηγούς σε λεωφορεία και τρόλεϊ προτάσσοντας το οικονομικό κόστος πάνω από τις ζωές των ανθρώπων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τεστ σε όλο το προσωπικό.
Μέτρα και μέσα προστασίας για όλους τους εργαζόμενους σε καθημερινή βάση, με πραγματική απολύμανση χώρων και οχημάτων.
Πύκνωση της συχνότητας των δρομολογίων σε ΣΤΑ.ΣΥ και Ο.ΣΥ.
Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Ανανέωση του στόλου με αγορά νέων οχημάτων και βαγονιών.
Όχι Leasing για ακριβοπληρωμένα μεταχειρισμένα οχήματα.
Καμία επιχειρηματική δράση στην αστική συγκοινωνία.
Φθηνή, συχνή, ασφαλή, αξιόπιστη συγκοινωνία για τις ανάγκες μετακίνησης του λαού και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός