ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Απαιτεί μέτρα για το συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς



Εικόνα συνωστισμού στο λεωφορείο της γραμμής «Αεροδρόμιο-Σύνταγμα»

Εικόνα συνωστισμού στο λεωφορείο της γραμμής «Αεροδρόμιο-Σύνταγμα»


Να παρθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση για την αποφυγή του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς απαιτεί το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, τονίζοντας ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι επικίνδυνη για την υγεία των εργαζομένων.

«Να παρθούν ανάλογα μέτρα προστασίας στα λιμάνια της περιοχής μας, Ραφήνας και Λαυρίου, καθώς και στις λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τις βιομηχανικές ζώνες της ανατολικής Αττικής και το αεροδρόμιο Αθηνών. Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση να κάνει άμεσα προσλήψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να πολλαπλασιάσει τα δρομολόγια, να μειωθεί ο συνολικός αριθμός επιβαινόντων και να προστατευτεί η δημόσια υγεία», τονίζει.

Υπογραμμίζει επίσης:

«Πολλαπλασιάζονται οι εικόνες το τελευταίο διάστημα σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όπου εργαζόμενοι συνωστίζονται σε αυτά, στην προσπάθειά τους να πάνε και να γυρίσουν από την εργασία τους. Με χαρακτηριστικότερη όλων την εικόνα από τη γραμμή λεωφορείου «Αεροδρόμιο-Σύνταγμα».

Η ίδια εικόνα όμως επικρατεί και στα λιμάνια της χώρας όπου τα πλοία ταξιδεύουν με πληρότητα 85% προς τέρψη των κερδών του εφοπλιστικού κεφαλαίου και με τους επιβάτες να συνωστίζονται επικίνδυνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση αυτή και μας φέρνει στο νου την παροιμία «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις», καθώς από τη μια κάνει λόγο για αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας του κορονοϊού και την τήρηση των έκτακτων μέτρων ατομικής ευθύνης, πετώντας το μπαλάκι στον εργαζόμενο λαό και από την άλλη τζογάρει την υγεία του για τα κέρδη των επιχειρηματιών, κάνοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο, κατά το πώς συμφέρει τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που δημιουργείται στα ΜΜΜ, η οποία είναι απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής, που κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο, παίζοντας κορώνα-γράμματα την υγεία του λαού και καλούμε την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και του λαού».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός